Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΕΚ- ΟΦΗ 3-0: Τον πρόδωσε ο Λαμπρόπουλος, τον τελείωσαν Παπαπέτρου και Φωτιάς

Μπορεί ο ΟΦΗ να παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην OPAP Arena ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά από την μια τα παιδικά ως τραγικά λάθη του Λαμπρόπουλου στην άμυνα και η “σφαγιαστική” διαιτησία του Παπαπέτρου με την βοήθεια του Φωτιά από το VAR στέρησαν από την κρητική ομάδα ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ από την οποία έχασε με 3-0 με το τελικό σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. 

Ο Πόνσε στο 28΄και στο 67΄έβαλε δύο τέρματα για την ΑΕΚ και ο Φαν Βέερτ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του κάκιστου Λαμπρόπουλου που έδωσε έτοιμο γκολ στον Ολλανδό και αυτός έκανε με ευκολία το 3-0. 

Το ματς 

Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με την ΑΕΚ να παίρνει αρκετά κόρνερ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα για τους γηπεδούχους. Στο 21΄ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν μετά τη σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά ο Πόνσε έπιασε την κεφαλιά με τον Σωτηρίου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Στο 28΄ήρθε το 1-0 για την ΑΕΚ με αντεπίθεση και πλασέ του Πόνσε μετά από ωραία ασίστ του Τσούμπερ σε μια φάση όμως που ξεκίνησε ξεκάθαρα από φάουλ που έγινε ακριβώς έξω από την περιοχή των γηπεδούχων απέναντι στον Φελίπε όχι από ένα αλλά από δύο παίκτες της ΑΕΚ. Ο Φωτιάς που ήταν στο VAR δεν είδε παράβαση αλλά ούτε ο διαιτητής Παπαπέτρου σε κανονική ροή αγώνα και το γκολ προς έκπληξη όλων μέτρησε κανονικά. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και είχε δύο καλές στιγμές στο 40΄και στο 41΄σε σουτ του Γκατσίνοβιτς. Το πρώτο έγινε από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή με τον Σωτηρίου να διώχνει δύσκολα στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ και το δεύτερο με σουτ εκτός περιοχής που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ. 

Ο ΟΦΗ σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου είχε παθητικό ρόλο μπήκε με εντελώς άλλη φιλοσοφία στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει και να ισοφαρίσει το ματς. 

Και η αλήθεια είναι ότι έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 54΄με το πλασέ του Φελίπε στην κίνηση μέσα από την περιοχή να αποκρούεται δύσκολα από τον Στάνκοβιτς. 

Στο 61΄η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του ΟΦΗ με αξιώσεις στο δεύτερο μέρος με τον Σωτηρίου να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γκατσίνοβιτς. 

Στο 67΄η ΑΕΚ έκανε το 2-0 από μια φάση που δεν μύριζε με τίποτα γκολ. Ο Στάνκοβιτς γέμισε την μπάλα προς την περιοχή του ΟΦΗ από μια βαθειά μπαλιά ο Λαμπρόπουλος πιάστηκε κοιμώμενος ο Σωτηρίου βγήκε για να προλάβει τον Πόνσε που πλάσαρε με την μπάλα να σταματάει στο σώμα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ αρχικά αλλά στη συνέχεια να έρχεται και πάλι στα πόδια του Πόνσε που με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0 για την Ένωση. 

Ο ΟΦΗ δεν παράτησε το ματς και δικαιούται σίγουρα ένα γκολ το οποίο δεν το πέτυχε μέχρι το τέλος του ματς στις πολύ καλές στιγμές που είχε στο 86΄με τον Ντίκο και στο 87΄με τον Γκαγιέγος. 

Στο 88΄Παπαπέτρου και Φωτιάς αρνήθηκαν καθαρό πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ όταν μετά από σέντρα του Ντίκο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίντα με τον διαιτητή και το VAR να αρνούνται την παράβαση. 

Ο Παπαπέτρου όμως δεν είχε τελειώσει το ,,, ρεσιτάλ διαιτησίας στο ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΚ καθώς ανακάλυψε πέναλτι σε “βουτιά” του Ελίανσον σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο και αφού ο Φωτιάς κατάλαβε ότι θα ρεζιλευόταν αν δινόταν πέναλτι έστειλε τον Παπαπέτρου στο VAR και αυτός μετά από πολύ εξέταση πήρε με βαριά καρδιά το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ πίσω. 

Ο ΟΦΗ όμως που έκανε ένα πολύ καλό ματς στο δεύτερο μέρος έχουμε πει ότι είναι μια απρόβλεπτη ομάδα φέτος και αυτό φάνηκε στην τελευταία φάση του ματς όπου ο Λαμπρόπουλος ουσιαστικά “σερβίρει” τη μπάλα στον Φαν Βέερτ και αυτός εκμεταλλεύεται το δώρο και κάνει το 3-0 σε ένα σκορ που αδικεί την κρητική ομάδα. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Πόνσε, Τσούμπερ. 

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Γκαγιέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς, Μπάκου, Αμπάντα, Φελίπε.