Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΕΚ – Τύλισος 1-1: Ισοπαλία με… ανάμεικτα συναισθήματα

ΑΕΚ και Τύλισος έμειναν στο 1-1 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ελιά.

Σκοράροντας στο πρώτο ημίχρονο αμφότεροι, ΑΕ Κατσαμπά και Τύλισος δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές του, με το τελικό 1-1 ν’ αφήνει με μία… γλυκόπικρη γεύση τους φιλοξενούμενους που ήθελαν πολύ περισσότερο τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, όμως αν δεν είχαν τον Νίκο Γκογκόση σε καλή μέρα, θα μπορούσαν να είχαν φύγει με άδεια χέρια από την Ελιά.

Στο 1ο μόλις λεπτό ο Καναβάκης έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Σπανός απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο ποδοσφαιριστής της Τυλίσου, ενώ ήταν ο ίδιος που στο 5ο λεπτό έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο 24′.

Αρχικά στο 10′ ο Γκογκόσης απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Σαμπροβαλάκη, στο 18′ ο ίδιος παίκτης έστειλε με σουτ πάνω από τα δοκάρια, ενώ από τα πόδια του Σαμπροβαλάκη ξεκίνησε και η φάση του 21′ για την ΑΕΚ με τον Φρρόκου, ο οποίος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον Γκογκόση.

Το γκολ που τόσο έψαχνε, το βρήκε η Εξόρμηση στο 24′ με τον Φρρόκου να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από υπέροχη μπαλιά του Κατσαβούνη και αυτή τη φορά νίκησε τον Γκογκόση για το 1-0, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα λίγα λεπτά αργότερα με τον Σαμπροβαλάκη, με τον σκόρερ ωστόσο να υποδεικνύεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του βοηθού σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 32′ χρειάστηκε και πάλι μία σπουδαία επέμβαση του Γκογκόση για να κρατήσει το σκορ στο 1-0, δίνοντας το “οξυγόνο” που είχε ανάγκη η ομάδα του για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Το συγκρότημα του Δημήτρη Χωματά κατάφερε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Λυγεράκη, με τον Μανιούδη να εκτελεί εύστοχα για το 1-1 στο 45+1′.

Με ωραίο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο της επανάληψης στην Ελιά, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη με μία κεφαλιά του Καραφωτιά που έφυγε ελάχιστα άουτ και την Τύλισο ν’ ανταποδίδει στις ευκαιρίες, με ένα σουτ του Καναβάκη που από πολύ κοντά έπειτα από παράλληλη πάσα του Μανιούδη, έστειλα τη μπάλα ψηλά άουτ στο 50′.

Μετά από ένα κενό διάστημα στον αγώνα που δεν υπήρξαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η Τύλισος απείλησε πρώτη με ένα σουτ του Δ. Κοζορώνη που έφυγε ελάχιστα άουτ, με την ΑΕΚ να απαντά με ένα σουτ του Σαμπροβαλάκη που έδιωξε με δυσκολία ο Γκογκόσης στο 74′.

Στο 90′ ο Καναβάκης επιχείρησε ένα ανάποδο ψαλίδι στο οποίο είχε απάντηση ο Σπανός,  ενώ στο 91′ ο Δεληθωμαϊδης δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ με προβολή, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΕ Κατσαμπά (Γιώργος Φινοκαλιώτης): Σπανός, Ραπανάκης, Καραφωτιάς Τολ, Κατσαβούνης, Ζούζουλας, Πρωτοπαπαδάκης, Δάσκος, Μυρτέλι, Καραφωτιάς Τακ, Φρρόκου, Σαμπροβαλάκης

Τύλισος (Δημήτρης Χωματάς): Γκογκόσης, Κοζορώνης Δ., Παπάζογλου, Μάτσα, Βρεττός, Ταβουλαρέας, Μανιούδης, Μπουρδάκης, Πολυμερίδης, Καναβάκης, Λυγεράκης