Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αισιόδοξα μηνύματα από τον ΟΦΗ παρά την ήττα από την Ουτρέχτη

Ο ΟΦΗ στο τελευταίο του παιχνίδι στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Ολλανδία, υπέστη την ήττα με 2-0 από την Ουτρέχτη, αλλά έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει.

Η κρητική ομάδα, έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για γκολ και παρότι δεν τα κατάφερε, δεν μπορεί κανείς να είναι απογοητευμένος από την σημερινή του παρουσία.

Αν η εικόνα του στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπρέντα ήταν προβληματική, το πρόσωπο που έδειξε απέναντι στην Ουτρέχτη είναι άκρως ελπιδοφόρο και ίσως αν δεν είχε βρεθεί στον δρόμο του ο Μπλάντενχορστ, θα είχε αποφύγει και την ήττα.

Αποκάλυψη ο Αμπάντα, έπαιξε όλο το 90λεπτο και έδειξε ικανός να πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του. Ο Γάλλος δημιούργησε και κυρίως έφτασε σε πολύ καλές θέσεις για να εκτελέσει.

Ντεμπούτο ανεπίσημο για τον νεαρό Σημαντηράκη, για τον ΟΦΗ που επιστρέφει με χαμόγελα παρά την ήττα στη βάση του, αύριο Κυριακή.

Το παιχνίδι;

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κύλησαν με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή υπέρ του, όμως χωρίς να καταφέρει να ανεβάσει τις γραμμές, ώστε να την αξιοποιήσει ανάλογα, κρατώντας τη μπάλα κυρίως στο αμυντικό του τρίτο. Από την άλλη οι Ολλανδοί προσπάθησαν να κλέψουν κάθε μπάλα προκειμένου να γίνουν απειλητικοί, με την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 15′ να τους ανήκει, όταν ο Λάμπιαντ σούταρε με τον Χριστογεώργο να είναι σε ετοιμότητα. Στιγμές αργότερα ήρθε η στιγμή του ΟΦΗ να απειλήσει. Ωραίο passing game από τους παίκτες του Νταμπράουσκας, η μπάλα έφτασε στον Αμπάντα, με τον αριστερό μπακ του ΟΦΗ να κάνει τη σέντρα σε ένα σημείο, όπου ο Λάρσον ήταν αφύλακτος, αλλά η επιλογή του Σουηδού δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αφού ούτε “τελείωσε” τη φάση, ούτε έδωσε την ευκαιρία στον επίσης αμαρκάριστο Ντίκο να σκοράρει.

Στο 23′ ο Τόρνστρα επιχείρησε να σκοράρει από μεγάλη απόσταση, όμως το σουτ του κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ. Διάθεση να σουτάρει από μακριά είχε και ο Ντίκο, αλλά το σουτ του στο 25′ δεν βρήκε στόχο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι έγινε πιο ανοικτό, ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του τόσο των επιθετικών του, αλλά και των Αμπάντα, Λάρσον με τον πρώτο μάλιστα να δείχνει πολύ καλά στοιχεία στην παρθενική του εμφάνιση ως βασικό, έστω κι ανεπίσημα. Δύο πολύ καλές σέντρες από  τον Γάλλο αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος τα πήγε εξίσου καλά και στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας πολλές βοήθειες στον Ανδρέα Καρό.

Στο 37′ σημειώθηκε η καλύτερη ευκαιρία από πλευράς ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, με τον Ντίκο να πλασάρει από καλή θέση και τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία, στην τελευταία αξιόλογη φάση που παρουσίασε το πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ, να έχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με το πρώτο, με τον Τοράλ να παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ριέρα. Στο 50ο λεπτό ο Μπιφουμά θέλησε να παίξει παράλληλα στον Ντίκο, όμως εκείνος δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.  Στο 59′ η Ουτρέχτη κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μποζντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα με πανέμορφο τρόπο στο “παραθυράκι” της εστίας του Χριστογεώργου, που ήταν ανέφικτο να κάνει κάτι σε αυτή την περίπτωση, για το 1-0 των Ολλανδών.

Οι παίκτες του Νταμπράουσκας προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν, όταν μετά από γύρισμα του Λάρσον από δεξιά ο Ντίκο πετάχτηκε και με προβολή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπράντενχορστ, στο 61′. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες για τους κρητικούς, με τον Πασαλίδη να απειλεί με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Λάρσον στο 63′ και τον Αμπάντα να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό, το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Ουτρέχτης στο 66′.

Ο Δημήτρης Σωτηρίου που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 63′ χρειάστηκε να επέμβει και μάλιστα δις, κρατώντας αλώβητη την εστία του σε διπλή προσπάθεια του Μπουθ στο 73′, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ράμσελαρ σούταρε δυνατά, λίγο πάνω από τα δοκάρια του.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ο αναμφίβολα καλύτερος του παίκτης στο σημερινό παιχνίδι, Λερόι Αμπάντα βγήκε σε θέση βολής απέναντι στον Μπλάντενχορστ, όμως ο Ολλανδός πορτιέρο τον νίκησε και αφού δεν έγινε σε αυτή τη φάση το 1-1, έγινε το 0-2 στιγμές αργότερα, με τον Μπουθ να σκοράρει με σουτ από διαγώνια θέση στο 79′.

Η έλευση του Νέιρα στο γήπεδο, έφερε φρεσκάδα και ποιότητα για τον ΟΦΗ, με τον Αργεντινό αρχικά να νικιέται σε τετ-α-τετ από τον Μπλάντενχορστ που κατέβασε ρολά στο σημερινό παιχνίδι στο 83′ και στο 85′ να σερβίρει στον Φελίπε που αστόχησε από κοντά με το κεφάλι, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

 

Οι ενδεκάδες του φιλικού:

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρό, Λάρσον, Αμπάντα, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Ριέρα, Μπιφουμά, Ντίκο,
 
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Σωτηρίου, Τοράλ, Μπάκιτς, Λαμπρόπουλος, Φελίπε,  Νέιρα, Σημαντηράκης
 

Ουτρέχτη: Μπράντενχορστ, Τερ Άβεστ, Μποζντογκαν, Ελ Καρουάνι, Τόρνστρα, Λάμπιαντ, Σέουντγενς, Ράμζελαρ, Σανιάν, Βαν Ντερ Χορν, Λίντμπεργκ