Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλμέιδα: «Απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ – Να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία»

Όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Αντβέρπ.

Τον στόχο της AEK για μια καλή πορεία τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου ματς με την Αντβέρπ (22/8, 22:00), στην Αμβέρσα για τα Playoffs του Champions League. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος υπογράμμισε, δε, ότι απολαβάνει να είναι προπονητής της «Ένωσης».

Ο Αλμέιδα αναφέρθηκε στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχε η ΑΕΚ στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί μετά την επική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το περασμένο Σάββατο (19/8), εξηγώντας πως η ομάδα του έχει προλάβει να κάνει μόνο μία προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, σχολίασε τη νίκη (3-0) της ομάδας του στο φιλικό με την Αντβέρπ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επισημαίνοντας πως το αυριανό ματς θα είναι δύσκολο και πως η ΑΕΚ αφενός σέβεται την αντίπαλό της, αφετέρου θέλει να κάνει το δικό της παιχνίδι.

Αναλυτικά, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για:

-το ματς με την Αντβέρπ: «Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο όπως μελετούμε όλους τους αντιπάλους. Έχουμε αφιερώσει τον χρόνο που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος. Είχαμε πολύ λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Έχουμε προλάβει να κάνουμε μόνο μία προπόνηση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες από την προπόνηση που έχουμε κάνει».

-το πώς είναι η ΑΕΚ σε σχέση με την πνευματική ετοιμότητα μετά την επική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Αρχικά, ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στον επόμενο γύρο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο. Οπότε πνευματικά ήμασταν έτοιμοι. Καταλάβαμε τεράστια προσπάθεια, αλλά πλέον είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι που γνωρίζουμε ότι συμμετέχουμε ήδη στο Europa League. Και ο στόχος μας είναι ένας ακόμα, να περάσουμε και από αυτόν τον προκριματικό».

-το εάν θεωρεί ότι θα είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές σε τακτικό και αγωνιστικό επίπεδο σε σχέση με το φιλικό του καλοκαιριού: «Προφανώς και το παιχνίδι που παίξαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με την Άντβερπ θα είναι τελείως διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλή λειτουργία. Μια ομαδική δουλειά πολύ καλή. Έχει ποδοσφαιριστές γρήγορους και δυναμικούς. Έχουν κερδίσει ακριβώς τα ίδια με εμάς πέρυσι. Θα είναι δύο ομάδες με λίγο διαφορετικό στιλ, αλλά με ακριβώς την ίδια πρόθεση που θα είναι να νικήσουν. Οπότε το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

-το εάν αυτά τα ματς είναι ο λόγος που έχει έρθει στην Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει και προπονητές όπως οι Γκουαρδιόλα, Ανσελότι και Σιμεόνε: «Το μόνο που σκεφτόμουν όταν ερχόμουν Ελλάδα ήταν να μπορέσω να διατηρήσω τη θέση μου και ο Θεός να με βοηθήσει να πάρω πρωτάθλημα. Αυτό το έβλεπα μπροστά μου κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και το να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε σε αυτήν τη διοργάνωση είναι η συνέπεια του αρχικού στόχου που είχα, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Έπειτα, σε σχέση με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω είναι σχεδόν 13 χρόνια που συμπληρώνω ως προπονητής και έχω και μία ιστορία ως ποδοσφαιριστής και πραγματικά δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία σύγκρισης ή να φαντάζομαι τι έχουν ζήσει εκείνοι. Εγώ είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ και επιθυμώ να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία, επειδή έχω πολλή εμπιστοσύνη στους παίκτες που προπονώ. Αλλά επειδή υπήρξα παίκτης υπάρχει και κάτι άλλο. Πλέον, είμαστε προπονητές και όχι ποδοσφαιριστές. Οι σημαντικοί εδώ είναι οι ποδοσφαιριστές και δεν με ελκύει να μπαίνουμε σε διαδικασία ανταγωνισμού με άλλους προπονητές». 

Πηγή: sport-fm.gr