Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλ. Πετράκης: “Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο εντός και εκτός παρκέ”

Το Ηράκλειο ΟΑΑ BC μετράει αντίστροφα για το πρώτο του τζάμπολ στην National League 2. Η ομάδα της πόλης μας επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες και κάνει πρεμιέρα στο κλειστό του Λίντο με αντίπαλο τους Αγίους Αναργύρους την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 16:00.
 
Ο προπονητής της ομάδας  Αλεξανδρος Πετρακης λίγο πριν την παρθενική του εμφάνιση ως head coach στα μεγάλα… σαλόνια αναφέρθηκε στο ματς, τον αντίπαλο αλλά και τα συναισθήματα του για την ευκαιρία που του δίνεται μετά την κατάκτηση των τριών τίτλων στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και το γεγονός ότι το Ηράκλειο θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα γήπεδα ανά την Ελλάδα.
 
Έφτασε η ώρα το “Ηράκλειο” να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Ποσό εύκολο ή δύσκολο είναι για την ομάδα τη δεδομένη στιγμή να αγωνιστεί στην National League 2;
 
«Η ομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι ειχε σκοπό να κατέβει στην κατηγορία. Οι δυσκολίες είναι πολλές λόγω έλλειψης έμπειρων ατόμων διοικητικά, αλλά αυτοί που είναι αυτή τη στιγμή μπροστά στηρίζουν την προσπάθεια. Όλοι προσπαθούμε ώστε να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο εντός κι εκτός παρκέ».
 
Τι γνωρίζεις για τους Αγίους Αναργύρους; Μπορεί το Ηράκλειο να πάρει τη νίκη στο πρώτο αυτό παιχνίδι;
 
«Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρουμε πολλά για την ομάδα των Αγίων Αναργύρων. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχε μια πολύ καλή πορεία πέρυσι στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Ξέρουμε ότι έχουν δυο έμπειρα παιδιά και θεωρώ ότι θα είναι μια δυνατή ομάδα στην κατηγορία. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε θετικά τη χρονιά και να μην αφήσουμε ότι ευκαιρία μας παρουσιάζεται καθ όλη τη αγωνιστική περίοδο».
 
Η αναμέτρηση όπως όλα δείχνουν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τι έχεις να πεις γι αυτή την συγκυρία;
 
«Το ότι θα γίνει αυτό είναι το πιο λυπηρό. Μετά από χρόνια η ομάδα παίζει εκεί που ανήκει. Στις Εθνικές κατηγορίες! Λόγω όμως των συνθηκών τα παιδιά δε μπορούν να έχουν τη στήριξη του κόσμου που τους αξίζει. Είναι μεγάλο πρόβλημα για μας αυτό και δυστυχώς δε βλέπω να λύνεται εύκολα το ζήτημα».
 
Στην τρίτη σου χρόνια ως προπονητής καθοδηγείς ομάδα εθνικών κατηγοριών τη σημαίνει αυτό για τον Αλέξανδρο Πετρακη;
 
«Μόνο υπερηφάνεια νιώθει κάποιος που εκπροσωπεί είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής ομάδες με ιστορία και διαδρομή στον χώρο. Εύχομαι να είναι θετική η φετινή σεζόν, όσο και οι προηγούμενες χρονιές μας».