Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποχαιρέτησε την Γ΄Εθνική με μάγκικη νίκη κόντρα στο Μαρκό ο Πόρος (1-0)

Ψυχάρα ο Πόρος, λύγισε απουσίες και Μαρκό και με σκόρερ τον Αλέκο Ζαφείρη στο 95΄αποχαιρέτισε με ψηλά το κεφάλι την Γ΄Εθνική και επιστρέφει στην Α1 ΕΠΣΗ μετά από τέσσερα χρόνια. 
Η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Χατζησεβαστού (πήρε την θέση του Παύλου Γροσδάνη στο 74′) βγήκε απέναντι από τον Βουτσελά και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Μαρκό.
Οι “μπλε” επικράτησαν με 1-0 την Κυριακή το απόγευμα (30/04) στη Νέα Αλικαρνασσό και έκλεισαν νικηφόρα την σεζόν στο πρωτάθλημα (τέταρτη συνεχόμενη για τους ίδιους στη Γ’ Εθνική), στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στο Κύπελλο ΕΠΣΗ όπου θέλουν να σηκώσουν την κούπα!
Στο φινάλε και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ για να πάρουν τη νίκη, η Μαρκό ρίσκαρε και με τις αλλαγές αλλά και ανεβαίνοντας ψηλά (μόνο με το τρίποντο και εφόσον ο Εθνικός έκανε το… θαύμα στις Αρχάνες θα έπαιρνε τον τίτλο) με τον Πόρο να το εκμεταλλεύεται και να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες.
Στο 80′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα για τους “μπλε”, έπειτα από τρομερή συνεργασία Κρίστιαν Φρρόκου – Στάθη Νάκα και σέντρα του τελευταίου από δεξιά, η κεφαλιά του αφύλακτου στην περιοχή Άγγελου Καστελλιανάκη έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Βουτσελά. Στο 87′ ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων ν’ απειλήσουν με τον Σουλελέ από αριστερά μέσα στην περιοχή να μην πιάνει γεμάτα το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Πολ και ν’ απομακρύνεται.
Στο 90′ νέα τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού, ο Δημήτρης Πακιουφάκης βγήκε και γύρισε όμορφα από αριστερά αλλά ο Άγγελος Καστελλιανάκης μόνος δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε με την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Βουτσελά. Και αφού στο 90+3′ ο Αλέκος Ζαφείρης προειδοποίησε με το δυνατό του σουτ από το ύψος της περιοχής να περνάει δίπλα από το αριστερό παραθυράκι, χτύπησε δύο λεπτά αργότερα, αποτελώντας το πρόσωπο της αναμέτρησης.
Το πρώτο μέρος κύλησε σε αργό τέμπο με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για δύο φάσεις, σε μαρκάρισμα στον Στάθη Νάκα μέσα στην περιοχή και για χέρι του Λαμπρόπουλου σε γύρισμα του Κρίστιαν Φρρόκου από δεξιά με τον διαιτητή να είναι κοντά και να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ενώ μια κεφαλιά του προωθημένου Μηνά Αυγουστάκη από φάουλ του Στάθη Νάκα κατέληξε στην αγκαλιά του Βουτσελά.
ΠΟΡΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΕΒΑΣΤΟΣ): Ιατράκης (57′ λ.τ. Ζαφείρης Δ.), Παπαδομιχελάκης, Αυγουστάκης, Κουτάντος, Πολ, Καστελλιανάκης (90+4′ Ριζάκης), Μέμμος (74′ Καλαμιώτης), Πακιουφάκης, Νάκας, Γροσδάνης (74′ Ζαφείρης Αλ.), Φρρόκου (90+4′ Τσαγκαράκης).
ΜΑΡΚΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΛΕΒΙΣΤΑΣ): Βουτσελάς, Μουστάκης, Φουάσης (89′ Σάκα), Τσίκλος, Λαμπρόπουλος, Πιέτρης (75′ Νατσιόπουλος), Γκέζος (56′ Φλώρος), Πίκουλης, Πίκουλας (75′ Χάϊδος), Βασιλειάδης, Γκίκα (56′ Σουλελές).