Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Β’ 1-0: Νίκη στο τέλος με Ντομίνγκες για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Με γκολ του Ντομίνγκες στο 87′ ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ Β’ και ξεκίνησε νικηφόρα στην πρεμιέρα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον Νότιο Όμιλο της Super League 2 ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ Β’ με 1-0 στη Ριζούπολη. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο μηδέν, αλλά τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′ μια στατική φάση έδωσε τη λύση για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με κεφαλιά του Ντομίνγκες.

 

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο πιέζοντας τους κιτρινόμαυρους. Από τη μεριά της η ΑΕΚ Β’ είχε στο 17′ ένα πλασέ του Χριστόπουλου που έβγαλε σε κόρνερ ο Κότσαρης, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χατζηεμμανουήλ να αντιδράσει μπλοκάροντας το πλασέ του Παπαγεωργίου. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο 36′ με τον Σίγκνεβιτς να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για φάουλ στο Χατζηεμμανουήλ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια καθώς ένα σουτ του Κρητικού στο 39′ δεν βρήκε στόχο ενώ στο 45′ ο Κότσαρης μπλόκαρε την προσπάθεια του Ρουκουνάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49′ ο Σκόνδρας που είχε περάσει ως αλλαγή με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Γερολέμου απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Απόλλων Σμύρνης απάντησε τρία λεπτά αργότερα με τον Χατζηεμμανουήλ να βρίσκεται σε ετοιμότητα στο σουτ του Κρητικού, ενώ από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε άλλη μία άστοχη τελική στο 56′ όταν η γυριστή κεφαλιά του Σπυριδάκη πέρασε άουτ.

 

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη στιγμή στο 75′ όταν ο Χατζηεμμανουήλ είπε «όχι» με μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ερέρα. Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων Σμύρνης πίεσε και στο 87′ ο Ντομίνγκες με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έδωσε τη λύση γράφοντας το 1-0 και δίνοντας τη νίκη στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ με κοντινή προσπάθεια του Εσπανια με το κεφάλι.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Λούι (63′ Ερέρα), Οντόνε, Τσελεπίδης, Ντομίνγκες, Πατάπης (83′ Μωραΐτης), Παπαγεωργίου, Χαλίμι, Κοροβέσης (53′ Εσπάνια), Κρητικός (63′ Λούσινγκερ), Σίγκνεβιτς

ΑΕΚ Β’: Χατζηεμμανουήλ, Ραντόνια, Κάτσικας, Τρούμπουλος, Παρράς (76′ Σταμούλης), Ρουκουνάκης, Μουστακόπουλος (84′ Πάπα), Σπυριδάκης (76′ Γκολφίνος), Γερολέμου, Τζ. Γκαρσία (46′ Σκόνδρας), Ε. Χριστόπουλος

 

 

Πηγή: gazzetta.gr