Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αστέρας Σταυρού – Γιούχτας 1-3: Ήταν σοβαρός στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε την πρόκριση

Ο Γιούχτας όντας αποφασιστικός και αποτελεσματικός στο δεύτερο ημίχρονο πήρε την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 1-3 του Αστέρα Σταυρού στο ΔΑΚ Λαμίας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PRIMESPORT.GR ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ: Θύμιος Αντωνόπουλος

Με επιτυχία το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΠΑΕ Γιούχτας, με την ομάδα του Νίκου Σουργιά παρότι δέχθηκε σθεναρή αντίσταση στο πρώτο μέρος από τον Αστέρα Σταυρού (ομάδα Γ’ Εθνικής), να επικρατεί με 1-3, χάρη στις αλλαγές που έκανε ο τεχνικός των “πρασίνων” οι οποίες αποδείχθηκαν καθοριστικές στην έκβαση του αγώνα.

Σκόρερ για τον Γιούχτα οι Πολυχρόνης (9′), Ροβίθης (60′) και Κίσσας (66′). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φράγκο (39′)

Το παιχνίδι:

Παρότι ο Φράγκος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στον αγώνα από πλευράς γηπεδούχων, ο Γιούχτας ήταν εκείνος που κατάφερε να σκοράρει, με τον Πολυχρόνη να σκοράρει στο 9ο λεπτό του αγώνα, αξιοποιώντας την ασίστ του Γελαδάρη με κεφαλιά για το 0-1. Από το 20ο λεπτό και μετά ο Αστέρας Σταυρού πήρε την πρωτοβουλία τον κινήσεων, προειδοποίησε δις με τους Μόσχου και Ακασού, ωστόσο η άμυνα του Γιούχτα δεν έλαβε το μήνυμα και ο Φράγκος εκμεταλλευόμενος μία ασυνεννοησία της, σκόραρε για το 1-1 σε κενή εστία μιας και ο Πρινιωτάκης ήταν εξουδετερωμένος στο 39′. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα με τον Αλεξόπουλο, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε από τον Τσάμη στο 43ο λεπτό και στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Χωρίς την αξιοσημείωτη ευκαιρία τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο ο Γιούχτας φρόντισε με τον Ροβίθη, ο οποίος μετρούσε δευτερόλεπτα εντός παιχνιδιού, να πάρει εκ νέου προβάδισμα για το 1-2 στο 60′. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους, στο 66′ όταν ο Κίσσας μετά από κόρνερ του Βρεττού νίκησε τον Τσάμη με πλασέ για το 1-3 των Αρχανιωτών. Νωρίτερα ο κίπερ των γηπεδούχων, είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του νικώντας τον Ροβίθη σε τετ-α-τετ, που μαζί με τον Βρεττό έδωσαν πνοή στην επιθετική γραμμή του Γιούχτα.

Το υπόλοιπο του αγώνα, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι “πράσινοι” έκλεισαν ως όφειλαν μετά το προβάδισμα των δύο γκολ που είχαν, τους χώρους προς την εστία του Πρινιωτάκη, ο οποίος είχε ρόλο θεατή στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος εκεί που θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ παιχνίδι έναν εκ των Πανθρακικού ή Εθνικού Πειραιώς.

Αστέρας Σταυρού (Β.Λέντας): Τσάμης, Μαργαρίτης (82′ Κουδουνάς), Μαλισσόβας, Μόσχος (75′ Κακκαβάς), Ακασού, Αυγουστάτος, Φράγκος, Αντωνόπουλος (82′ Παπαλέξης), Λάππας, Νάτσο Ροντρίγκες (20′ λ.τ Δρόσος), Αλεξίου (75′ Φούντας)

Γιούχτας (Ν. Σουργιάς): Πρινιώτακης, Γελαδάρης, Κορνιλάκης (80′ Τζανής), Φάζος, Κόλα, Κίσσας, Μπουτσάκης, Πολυχρόνης (46′ Μπρους), Νοικοκυράκης, Γκίνη (60′ Βρεττός), Αλεξόπουλος (60′ Ροβίθης)