Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασταμάτητη η Αναγέννηση πήρε και το ντέρμπι με τον Άρη Νίκαιας και πάτησε κορυφή (69-91)

Τρένο χωρίς σταματημό είναι η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου που μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής με τον πρωτοπόρο Άρη Νίκαιας σε υγιεινό περίπατο κερδίζοντας με το εκπληκτικό 69-91 εκτός έδρας και πάτησε την κορυφή του 2ου ομίλου του Νότου της Γ Εθνικης μετά από 6 αγωνιστικές .

Πλέον η ομάδα του Μύρωνα Παπαδάκη ισοβαθμεί στους 10 πόντους μαζί με τον Άρη Νίκαιας και περιμένει τα αποτελέσματα του Κρόνου Αγίου Δημητριου και του Πέρα για να δει αν θα έχει και άλλους συγκάτοικους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα .

Το ματς 

Ήδη από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνάντησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν αρπάξει στα χέρια τους την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα του σκορ και από το φινάλε της 1ης περιόδου είχαν αρχίσει να αποκτούν και σημαντικά προβαδίσματα (16-26 στο 10′, 24-30 στο 12′). Μάλιστα, από τα μέσα περίπου της 2ης περιόδου έδωσαν ακόμα πιο ηγεμονικό χαρακτήρα στο προβάδισμά τους προηγούμενοι ακόμα και με 15 πόντους (30-45) στο 18ο λεπτό λίγο δηλαδή πριν κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 13 πόντους (34-47) -με τους Κρητικούς να έχουν εγκλωβίσει στους 1.7 πόντους ανά λεπτό μια ομάδα που βρίσκει σχεδόν 2 πόντους ανά λεπτό στη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο το Αρκαλοχώρι ήταν ακόμα πιο… επικίνδυνο, με την Αναγέννηση να είναι τρομερή σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ και να εντείνει ακόμα περισσότερο το ήδη σημαντικό προβάδισμά της από το πρώτο μέρος. Για την ακρίβεια, μέχρι και το πέρας της 3ης περιόδου είχε γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση πως τα εναπομείναντα λεπτά θα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Κρητική ομάδα να προηγείται τόσο με 44-66 στο 26ο λεπτό όσο και με 48-70 στο 28ο και να «καθαρίζουν» από νωρίς το πέμπτο ροζ φύλλο τους για φέτος σε ισάριθμες απόπειρες.

Tα δεκάλεπτα: 16-26 , 34-47 (ημ), 54-73, 69-91

Με πληροφορίες από το basketblog.gr