Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα επειδή θεώρησε πως κρατούσε μαχαίρι – Τελικά ήταν μαρκαδόρος (Video)

Ένα ακόμη περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας καταγράφηκε στις ΗΠΑ. Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα, μπροστά σε παιδί, επειδή θεώρησε πως κρατούσε μαχαίρι. Τελικά ήταν ένας απλός μαρκαδόρος.
 

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα αντίδρασης της αστυνομίας, ένας αστυνομικός του Ντένβερ πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα που πίστευε λανθασμένα ότι κρατούσε μαχαίρι. Το θύμα, που αναγνωρίστηκε ως ο 36χρονος Μπράντον Κόουλ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, αφού ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του το βράδυ της 5ης Αυγούστου.

Τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα πλάνα από την κάμερα σώματος της συνάντησης ρίχνουν φως στην τραγική αλληλουχία των γεγονότων. Ο Κόουλ στεκόταν σε ένα πεζοδρόμιο και φαινομενικά κρατούσε κάτι που φαινόταν να είναι μαχαίρι. Ωστόσο, αργότερα διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα κρατούσε ένα μαρκαδόρο. Το υλικό αποκαλύπτει ότι πίσω από τον Κόουλ στεκόταν μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση όταν ο αστυνομικός πυροβόλησε.

 

Η αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα ξεκίνησε με μια κλήση στην αστυνομία, από έναν γείτονα. Ο καλών ανέφερε μια πιθανή περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας στην οποία εμπλέκονταν ο Κόουλ, η σύζυγός του και ο έφηβος γιος του. Σύμφωνα με την Denver Post, ο γείτονας μετέφερε τις ανησυχίες του ότι ο Κόουλ μπορεί να είχε εμπλακεί σε σωματικές διαμάχες με τα μέλη της οικογένειάς του. Αναφέρθηκε ότι η σύζυγος του Κόουλ μπορεί να είχε σπρωχτεί από την αναπηρική της καρέκλα και ότι θεωρήθηκε απειλή για τον γιο του.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί συνάντησαν τη σύζυγο του Κόουλ να κάθεται δίπλα στο αναπηρικό καροτσάκι της. Εκείνη παρακάλεσε τον αστυνομικό να μην τραβήξει το όπλο του εναντίον του συζύγου της, παρακαλώντας για αυτοσυγκράτηση. Η γυναίκα αξιωματικός την καθησύχασε και ρώτησε για την ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Καθώς η κατάσταση κλιμακώθηκε, ο Κόουλ βγήκε από ένα όχημα και οι δύο αστυνομικοί στόχευσαν ενστικτωδώς τα όπλα τους εναντίον του. Η συμπεριφορά του φαινόταν αλλοπρόσαλλη.

Μέσα στο χάος, ένας άνδρας αστυνομικός προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον Κόουλ με τέιζερ, αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Άρχισε να κινείται προς τη γυναίκα αστυνομικό, με αποτέλεσμα να την ωθήσει να πυροβολήσει το όπλο της περίπου 40 δευτερόλεπτα μετά την άφιξή της στη σκηνή. Με τραγικό τρόπο, ο Κόουλ χτυπήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

 

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR