Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αφιέρωμα Primesport.gr: Τα τρομερά κορίτσια του ΟΦΗ που κάνουν θραύση στην Α΄Εθνική

Μπορεί φέτος η ανδρική ομάδα του ΟΦΗ να έχει απίστευτα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και να έχει στεναχωρήσει αρκετά τον κόσμο της όμως η γυναικεία ομάδα του συλλόγου έχει πλέον εδραιωθεί ως μια από τις μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα πλέον. 

Η περσινή πολύ καλή σεζόν αποτέλεσε όπως όλα δείχνουν οδηγό για τους ανθρώπους που “κουμαντάρουν” την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ προκειμένου φέτος να μπουν γερά οι βάσεις έτσι ώστε η κρητική ομάδα να καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Και η αλήθεια είναι ότι μετά από 18 αγωνιστικές και με τον ΟΦΗ να έχει σε εκκρεμότητα το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη οι αριθμοί για τα κορίτσια του Κ. Παντζαρίδη αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ στην Α΄Εθνική

Σε 17 ματς ο ΟΦΗ έχει σημειώσει 14 νίκες και έχει υποστεί μόλις 3 ήττες από τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΛ (οι δύο πρώτες στο ΒΑΚ και η άλλη εκτός) με το ίδιο ακριβώς σκορ (1-0) πράγμα που δείχνει ότι και αυτά τα παιχνίδια χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Μαζί με τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ που έχει κάνει το απόλυτο 17 στα 17 ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τον “Δικέφαλο του Βορρά” που δεν έχει ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Στην επίθεση ο ΟΦΗ έχει σημειώσει 34 τέρματα και διαθέτει την 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα , ενώ στην άμυνα διαθέτει την δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα μαζί με την ΑΕΚ έχοντας δεχθεί μόλις 10 τέρματα ενώ πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ η εστία του οποίου έχει παραβιαστεί μόλις 4 φορές.

Μάχη της Ριμπάνσκα με την Χέλμβαλ για την πρώτη σκόρερ 

Επιθετικά μπορεί ο ΟΦΗ να είναι 5ος συνολικά στο πρωτάθλημα όμως διαθέτει την 2η σκόρερ του πρωταθλήματος την Νικόλ Ριμπάνσκα που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 16 τέρματα με την Σουηδέζα σέντερ φορ του ΠΑΟΚ Έμιλι Χέλμβαλ να έχει ένα γκολ παραπάνω (17) μέχρι στιγμής από την Ριμπάνσκα με την διαφορά όμως ότι έχει παίξει και στα 17 παιχνίδια σε αντίθεση με τη σέντερ φορ του ΟΦΗ που έχει παίξει σε 15 ματς έχοντας χάσει δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του ΟΦΗ μέχρι στιγμής στα 17 ματς έχει 6 διαφορετικές σκόρερ καθώς πέραν της Ριμπάνσκα δίχτυα έχουν βρει η Μουστάκ, η Καλαμπέροβα, η Κυδωνάκη, η Πέϊου, και η Πατερνά.

Την Ριμπάνσκα στον πίνακα των σκόρερ της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ ακολουθεί η Μουστάκ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 6 τέρματα.

Αναλυτικά οι παίκτριες του ΟΦΗ που έχουν βρει δίχτυα μέχρι στιγμής στα 17 ματς της κρητικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής: 

Ριμπάνσκα :1, 2,3, 4,5, 6,7,8, 9,10, 11, 12, 13, 14, 15 , 16

Μουστάκ 1, 2, 3, 4, 5, 6

Καλαμπέροβα 1, 2, 3, 4

Πατερνά 1, 2

Πέίου 1,

Κυδωνάκη 1,2

Tα αποτελέσματα 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ σε 17 παιχνίδια στην Α΄Εθνική: 

1η αγωνιστική 

Βόλος- ΟΦΗ 2-3

2η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Νέες Ατρομήτου 2-0

3η αγωνιστική 

Παναθηναϊκός- ΟΦΗ 0-1

4η αγωνιστική 

Ελπίδες Καρδίτσας – ΟΦΗ 0-4

5η αγωνιστική 

ΟΦΗ- ΠΑΟΚ 0-1

6η αγωνιστική

Ολυμπιάδα Υμηττού- ΟΦΗ 1-3

7η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Τρίκαλα 3-2

8η αγωνιστική 

Ρ.Ε.Α – ΟΦΗ 1-3

9η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Καστοριά 1-0

10η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης 0-1

11η αγωνιστική 

Σειρίνες Γρεβενών – ΟΦΗ 1-3

12η  αγωνιστική 

ΟΦΗ- ΑΕΚ 1-0

13η αγωνιστική 

ΑΕΛ-ΟΦΗ 1-0

14η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Βόλος 4-0

15η αγωνιστική 

Νέες Ατρομήτου – ΟΦΗ 0-2

16η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 2-1

17η αγωνιστική 

ΟΦΗ- Ελπίδες Καρδίτσας 2-0

18η αγωνιστική 

ΠΑΟΚ- ΟΦΗ (Αναβλήθηκε)