Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βαθιά… ανάσα πήρε ο Αστέρας Τρίπολης

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι…διψασμένες για τη νίκη, έχοντας κερδίσει μόλις ένα «τρίποντο» πριν το μεταξύ τους ραντεβού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Προτού καλά, καλά, συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ιωνικός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σεμπά να παίρνει την πάσα του Άοσμαν να προλαβαίνει την έξοδο του Παπαδόπουλου και να πλασάρει άουτ.

Προϊόντος του χρόνου ο Αστέρας άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και να γίνεται πιο απειλητικός.

 

Προβολή του Τασουλή από καλή θέση πέρασε άουτ στο 6΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα (8΄) ο Χουτεσιώτης έδιωξε σωτήρια προβολή του Μπενίτο.

Στο 17΄ο Μπενίτο μετά από λάθος του Ρομαό βρέθηκε ξεμαρκάριστος απέναντι από τον Χουτεσιώτη, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Ιωνικού και σε αυτή την φάση κατέβασε τα ρολά.

Προβάδισμα ο Αστέρας, με σκόρερ τον Σίτο

Ο Χουτεσιώτης δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο κι ένα λεπτό αργότερα (18΄) όταν μετά από σέντρα του Τιλίκα ένας όμιλος παικτών της νικαιώτικης ομάδας (Ρομαό, Μύγας Χουτεσιώτης) δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Σίτο με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάσισμα στην ομάδα της Τρίπολης (1-0).

Μετά το γκολ του Αστέρα ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τους Αρκάδες να κλείνουν με το υπέρ τους 1-0 το πρώτο 45λεπτο.

Ακυρώθηκε γκολ των Αρκάδων για…μισό παπούτσι!

Στο 58΄μετά από σέντρα του Τιλίκα ο Μπενίτο με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο έπειτα από το τσεκάρισμα της φάσης από το VAR το γκολ ακυρώθηκε, δεδομένου πως ο σκόρερ του Αστέρα βρισκόταν οριακά και για ένα…παπούτσι σε θέση οφσάιντ.

Στο 69΄μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σεμπά ο Μάντζης έπιασε το πλασέ μέσα από την περιοχή κι από διαγώνια θέση χωρίς να βρει στόχο.

Στο 73΄νέο διαγώνιο σουτ του Μύγα απέκρουσε ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ.

Στο 80΄ο Χουτεσιώτης κράτησε «ζωντανό» τον Ιωνικό στο ματς για το τελευταίο δεκάλεπτο. διώχνοντας σωτήρια κοντινή προβολή του Τιλίκα μετά από κόρνερ των Αρκάδων.

Ο Αστέρας κατάφερε μετά από έξι ματς χωρίς «τρίποντο» να κατακτήσει τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιωνικός έφυγε με άδεια χέρια από την Τρίπολη (παρότι ανέβασε την απόδοσή του κι υπήρξε απειλητικός στο β΄ημίχρονο) κι έτσι παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη (τέσσερις ισοπαλίες) στο ενεργητικό του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κώστα Πιερράκη (Αθηνών). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τσιμπσάχ, Φαντιγκά, Ρομαό, Μουνάφο, Μπαράλες, Μύγα, Τιλίκα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς):Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς Τασουλής, Ιγκλέσιας (77΄Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Κρέσπι (85΄Άλβαρες), Σίτο (85΄Μπερτόγλιο), Τιλίκα, Μπενίτο (70΄Μπαράλες).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Ρομαό, Σάκιτς (77΄Ελευθεριάδης), Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81΄Ιωαννίδης), Μάντζης.

πηγή sdna.gr