Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β. Νταμπράουσκας: Απο την αποθέωση στην αποδοκιμασία τρία ματς δρόμος

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας από την Δευτέρα το βράδυ περνάει αποδεδειγμένα πλέον την πιο σοβαρή προσωπική κρίση επί ημερών του στον πάγκο του ΟΦΗ. 

Τα τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά κυρίως η απογοητευτική εικόνα της ομάδας του και η απουσία πάθους σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού μυαλού τόσο του ίδιου όσο και των παικτών στα ματς με Κηφισιά, Ολυμπιακό και Πανσερραϊκό ήταν φυσιολογικό να σκορπίσουν έντονο προβληματισμό και μουρμούρα στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Ο ΟΦΗ και ο ίδιος ο Νταμπράουσκας έβαλαν την ομάδα σε ένα δύσβατο μονοπάτι που λίγοι θα υπολόγιζαν ότι θα το περπατούσε πριν από την διακοπή του πρωταθλήματός όπου προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.

Σε εκείνο το ματς έκανε το τέλειο παιχνίδι τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Νταμπράουσκας απ΄όλες τις πλευρές και όλοι περίμεναν ότι με την επιστροφή της ομάδας μετά από 20 ημέρες και πάλι στο πρωτάθλημα θα ερχόταν οι νίκες τουλάχιστον με Κηφισιά και Πανσερραϊκό για να εδραιώσουν τον ΟΦΗ στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Αντ΄αυτού ήρθαν τρεις άκρως προβληματικές εμφανίσεις και άσχημα αποτελέσματα που έβγαλαν εκτός εξάδας τον ΟΦΗ , τον έριξαν στην 7η θέση από την 5η και πλέον είναι αυτός που κυνηγάει τον Άρη και την Λαμία που ήταν πίσω του στη βαθμολογία στις πρώτες αγωνιστικές του πρώτου γύρου.

Και ο φετινός ΟΦΗ απ΄ότι φάνηκε στα τρία τελευταία ματς μάλλον δεν έχει σμιλευτεί για να κυνηγάει αλλά για τον κυνηγούν. Στη διακοπή ο ΟΦΗ έχασε την φρεσκάδα του και σε αυτό η απόλυτη ευθύνη ανήκει στον Νταμπράουσκας που αντί να βελτιώσει κάποια στοιχεία που φαινόταν ότι ήθελαν βελτίωση,  να δουλέψει και ένα εναλλακτικό σύστημα βρε αδερφέ χορήγησε αρκετά ρεπό στους ποδοσφαιριστές του και αρκέστηκε στις μεγάλες νίκες επί του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που εκ του αποτελέσματος μάλλον κακό έκαναν στη διαχείριση των συναισθημάτων της ομάδας και ανέβασαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στον κόσμο.

Ο Νταμπράουσκας τα είχε όλα στο χέρι του το καλοκαίρι. Άπλετο χρόνο να χτίσει την ομάδα που ήθελε με τα υλικά που ο ίδιος θα διάλεγε βάσει των δικών του εισηγήσεων, μια σκληρή προετοιμασία στην Ολλανδία όπου θα μπορούσε να δουλέψει πολλά συστήματα και ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ που επίσης ήταν επιβεβλημένο να γίνει.

Κοινός χατίρι δεν χάλασαν οι διοικούντες τον ΟΦΗ στον Λιθουανό που έφτιαξε τη φετινή ομάδα με τα δικά του θέλω. Άρα έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα περισσότερα φετινά ματς και ειδικά εκτός έδρας η ομάδα.

Αντί να μας δείξει κάτι διαφορετικό στο χορτάρι από πλευράς συστήματος παρουσίασε διάταξη με τρία στόπερ και πάλι που πέρυσι θυμίζω ότι χρησιμοποιήθηκε εξ΄ανάγκης καθιερώθηκε και πέτυχε.

Σε ένα ματς όμως παίζει και ο αντίπαλος προπονητής και οι συνάδελφοι του Νταμπράουσκας βλέποντας ότι έχει κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο που δεν μπορεί μάλιστα κατά την διάρκεια ενός αγώνα τον διάβασαν από πάνω μέχρι κάτω και πλέον είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίσεις την ομάδα του Νταμπράουσκας για την οποία όλοι καμαρώναμε πέρυσι στο δεύτερο γύρο κυρίως και στα πλέϊ άουτ.

Το χειρότερο απ΄όλα όμως στην παρούσα φάση δεν είναι ούτε τα κακά αποτελέσματα , ούτε η πολύ μέτρια ως soft εικόνα της ομάδας αλλά το γεγονός ότι ο Νταμπράουσκας από τον πάγκο δείχνει να μην έχει εναλλακτικό πλάνο και παραμένει εγκλωβισμένος στις ποδοσφαιρικές του εμμονές που χθες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Ποιος προπονητής άραγε που η ομάδα του σε ένα ματς που το ελέγχει σε όλο το δεύτερο μέρος και βρίσκεται να χάνει με 2-1 προς το τέλος του ματς θα έκανε 3 μαζεμένες αλλαγές στο 89΄για να πάρει άραγε τι από παίκτες που έδειξε ότι δεν τους εμπιστεύεται πλέον όταν τους βάζει στα χασομέρια να τον γλιτώσουν από τα δικά του λάθη.

Μπορεί άραγε ο Λιθουανός να αλλάξει την πορεία του καραβιού και να μην πέσει αυτό σε ξέρα. Θεωρητικά βάσει των δυνατοτήτων του μπορεί, βάσει όμως του τι μας έχει δείξει τον τελευταίο μήνα στα μάτια των περισσοτέρων φιλάθλων του ΟΦΗ αυτό μοιάζει αδύνατο. Και αυτό είναι το χειρότερο ότι ο κόσμος του ΟΦΗ στην πλειοψηφία του πλέον έχει χάσει την πίστη του στην ομάδα αλλά κυρίως στον Νταμπράουσκας που βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της προπονητικής του παρουσίας στην κρητική ομάδα και δείχνει ανήμπορος στην παρούσα φάση να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Το έχω ξαναγράψει αλλά θα το ξαναπώ . Το ποδοσφαιρικό αισθητήριο των φιλάθλων του ΟΦΗ είναι αρκετά υψηλό  , έχουν πολύ υπομονή, αλλά αν καταλάβουν ότι μια δύσκολη κατάσταση θέλει δραστικές λύσεις εύκολα ένας προπονητής από την αποθέωση μπορεί να βρεθεί στην αποδοκιμασία.

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι κομβικό πλέον έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και για τον ΟΦΗ και για τον ίδιο τον Νταμπράουσκας. Αν στραβώσει και αυτό το παιχνίδι και με την διακοπή του πρωταθλήματος να ακολουθεί όλα είναι πιθανά να συμβούν. Και πιστέψτε με ουδείς από τους διοικούντες την ομάδα δεν θέλουν να δουν ακόμη μια σεζόν να τους ξεγλιστράει το όνειρο των πλέϊ οφ μέσα από τα χέρια και στη θέση τους να βρεθεί η Λαμία π.χ που πάντως έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη το φετινό καλοκαίρι.