Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β. Νταμπράουσκας: “Αφιερωμένη στον κόσμο η νίκη, ηγέτης της ομάδας ο Νέιρα”

Στον κόσμο της ομάδας αφιέρωσε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη του ΟΦΗ ο προπονητής της κρητικής ομάδας Βάλντας Νταμπράουσκας που αποθέωσε και τον Χουάν Νέιρα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν έπαιζε στα προηγούμενα ματς η ομάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτή την δύσκολη θέση.

Αναλυτικά στις τοποθετήσεις του ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε: 

Για το αν η σημερινή νίκη διώχνει την πίεση πάνω από τον ΟΦΗ: 

“Είναι δύσκολο να το πω αυτό .Πίεση εχεις όταν παίζεις και εμείς δεν θα παίξουμε ένα μήνα αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι για εμένα για τον κόσμο και τους παίκτες ήταν μια πολύ σημαντική νίκη .Ήταν πολύ δύσκολο να μην έχεις κερδίσει για 10 ματς εντός έδρας Το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στην αρχή ήταν μια σύμπτωση δεν μπορώ να πω κάτι για τους παίκτες γιατί δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και δίνουν και την καρδιά τους. Μια νίκη φέρνει μια επόμενη νίκη περιμένουμε τον επόμενο μήνα να επιστρέψουμε και να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. ” 

Στο που θα εστιάσει στη δουλειά στο διάστημα της διακοπής: 

“Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά και αυτό θα κάνουμε στις προπονήσεις μας. Αν μιλήσουμε για το σημερνό ματς δεν μου άρεσε ο τρόπος που δεχθήκαμε το γκολ και το πως αντιδράσαμε στη συνέχεια . Δεν ήμασταν σταθεροί και στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο δύο σουτ προς την εστία. Ακόμα και σε αυτή την φάση της δημιουργίας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν αυτό που είχαμε δουλέψει για αυτό το ματς. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες μου άκουσαν ότι τους είπα στο ημίχρονο και ήμασταν πιο κάθετοι στο παιχνίδι μας και πιο άμεσοι και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες προς την εστία του Λεβαδειακού . Η δημιουργικότητα μας στο τελευταίο τρίτο δεν ήταν για την ποιότητα αυτού του πρωταθλήματος μόνο ο Νειρα και ο Μπιφουμά μας βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι  Ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά ο σχηματισμός δεν ήταν όπως ήθελα και αυτό είναι ένα κομμάτι που θα δουλέψουμε πολύ . Από επίπεδο φυσικής κατάστασης και τραυματισμών κάποιοι παίκτες δεν είναι έτοιμοι όπως ο Νέιρα και ο Μπιφουμα και η γνώμη του γιατρού ήταν να παίξουν μόνο για 15 λεπτά . Αυτό που θέλουμε είναι αυτοματισμούς δημιουργικότητα και ότι κάναμε στο δεύτερο γκολ , Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζει ο ΟΦΗ. ” 

Για το αν είναι έτοιμος για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: 

“Η ομάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις μεταγραφές όχι μόνο τον Ιανουάριο αλλά όλη την χρονιά  .Αυτό που προσπαθούμε είναι να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων και με την βοήθεια ενός σκάουτινγκ να πάρουμε παίκτες . Αυτή την χρονιά έχουμε άλλα δύο ματς που θα παίξουμε με τους ίδιους παίκτες και μέσα από τα φιλικά που θα δώσουμε το διάστημα της διακοπής όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους  . Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα χωρίς πίεση να δείξουν το κάτι παραπάνω και όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους . Κάποιοι παίκτες ήρθαν σχετικά αργά και ουσιαστικά ο ΟΦΗ είναι μια καινούργια ομάδα. Η σταθερότητα από την στιγμή που έχω έρθει έχει αρχίσει και προχωράει και θα ήθελα να πω ότι όλοι οι παίκτες δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο” 

Για τον πανηγυρισμό του με τον κόσμο μετά το τέλος του ματς: 

“Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον κόσμο γιατί περίμεναν αυτή τη νίκη πολύ καιρό . Σε αυτό το νησί αυτό είναι που χρειάζεται ο κόσμος .Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν δεν παίζουμε καλά και δεν κερδίζουμε . Θα ήθελα να πω ότι το ποδόσφαιρο είναι πολύ άσχημο και θέλω να δείξουμε κάτι καλυτερο.  Ο κόσμος μας έσπρωξε ειδικά όταν βγήκαμε στο δεύτερο μέρος μας βοήθησε ο κόσμος . Πιστεύω ότι αυτό το γήπεδο είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο και εμάς”. 

Για τον Χουάν Νέιρα και το πόσο έλλειψε από την ομάδα το διάστημα της απουσίας του: 

“Είδα πολύ λίγες φορές τον συγκεκριμένο παίκτη στις προπονήσεις είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι ηγέτης και καταλαβαίνω πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Σε περίπτωση που ήταν καλά ο ΟΦΗ δεν θα ήταν σε αυτή την θέση .Ακόμα και σήμερα έπαιξε 15% από αυτό που μπορεί Το σημαντικό για εμάς είναι να κρατήσουμε τον Χουάν και τους αλλους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση . Ο Χουάν ήταν αυτός που κυριολεκτικά σήκωσε την ομάδα και βοήθησε στην ανατροπή” .