Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γεντί Κουλέ: Μια “καυτή” έδρα που έγινε η χαρά του κάθε φιλοξενούμενου

Μετά τον Άρη και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη επί του ΟΦΗ με το ίδιο σκορ (0-3) μέσα στο Γεντί Κουλέ που πλέον έχει γίνει η χαρά του κάθε φιλοξενούμενου στα εντός έδρας ματς. 

Και ποιος δεν έχει κόψει βαθμούς μέσα στην έδρα του ΟΦΗ φέτος. Από την πρώτη εξάδα και κάτω νικηφόρα πέρασαν από το Ηράκλειο φέτος στην κανονική περίοδο ο Ιωνικός,  ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, και ο Παναθηναϊκός, ενώ βαθμούς του έκοψαν και οι ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, ΠΑΟΚ, και Λαμία.

Ποιος κατάφερε να κερδίσει στην κανονική περίοδο φέτος ο ΟΦΗ εντός έδρας ; Τον Λεβαδειακό με 2-1 στο τέλος του πρώτου γύρου με ανατροπή, και τον Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο γύρο με την ψυχή στο στόμα με 1-0 χάρη σε μια κεφαλιά του Περέα στο 89΄.

Με απολογισμό λοιπόν εντός έδρας στην κανονική περίοδο 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες όσο και αν το Γεντί Κουλέ είναι ένα από τα πιο γεμάτα γήπεδα μετά την Φιλαδέλφεια, το Καραϊσκάκη, το Βικελίδης και την Τούμπα ουδείς πρέπει να είναι υπερήφανος στον ΟΦΗ.

Το τι φταίει για αυτό δεν χρειάζεται επιστημονική εξήγηση. Πρώτα απ΄ολα ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ εντός έδρας που παίζει με τρία στόπερ και δύο σέντερ φορ που ουδείς εξ΄αυτών είναι φορ και κυρίως ο ένας εξ ΄αυτών ο Ντίκο δείχνει ότι έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Το δεύτερο είναι πως μέσα στην έδρα του ο Νταμπράουσκας θέλει ένα κυριαρχικό ΟΦΗ στο παιχνίδι του όταν παίζει εντός έδρας αλλά είναι ολοφάνερο ότι με τις απουσίες που υπάρχουν στα τελευταία ματς και τα τραγικά λάθη που έγιναν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό ο φετινός ΟΦΗ είναι μια ομάδα που όταν καλείται ο ίδιος να παίξει ορθολογικά μέσα στο Γεντί Κουλέ τα κάνει θάλλασα.

Ευθύνη για την χθεσινή ήττα έχει σαφώς και ο Νταμπράουσκας που ναι μεν έχει αναγεννήσει τον ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο τον εμπιστευόμαστε πλήρως τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και ο κόσμος αλλά και ο ίδιος πρέπει να τα βάλει κάτω και να μας πει επιτέλους με συγκεκριμένα επιχειρήματα ποιο είναι τελικά το πρόβλημα και ο ΟΦΗ την κανονική περίοδο έκανε ένα σπάνιο αρνητικό ρεκόρ εντός έδρας που δεν τιμάει μια ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη αλλά μέσα στο σπίτι δεν το έδειξε ποτέ φέτος.

Τα παιχνίδια των πλέι άουτ όπου λογικά ο ΟΦΗ θα δώσει 4 ματς εντός και κόντρα σε ομάδες που δεν βρίσκονται στην πρώτη εξάδα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Λιθουανό τεχνικό και τους παίκτες του να διασκεδάσουν κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις για τις εντός έδρας σφαλιάρες της φετινής σεζόν και να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα εν΄όψει της νέας σεζόν όπου ο ΟΦΗ χρειάζεται 7-8 παίκτες πρώτης γραμμής και μεγάλο ξεσκαρτάρισμα για να γίνει μια ομάδα που δεν θα φοβάται κανένα αντίπαλο σε ένα κατάμεστο γήπεδο όπως χθες.