Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γεωργία – Ελλάδα 9-18: Η άνετη νίκη για την εθνική πόλο (βίντεο)

Απίστευτα πράγματα έγιναν στον όμιλο της εθνικής πόλο των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Ιταλία να χάνει από τη μισή Ουγγαρία και τη γαλανόλευκη να τερματίζει στην τρίτη θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα προημιτελικά σε χιαστί αγώνα.

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα διεκδικήσει τελικά μέσω των χιαστί – πλέι οφ την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στην Κροατία. Και αυτό γιατί η Ουγγαρία νίκησε με 10-5 την Ιταλία στο τελευταίο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου.

Έτσι, λοιπόν, στην τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε στον όμιλο ευνοημένες ήταν η Ιταλία -που είχε νικήσει 15-8 την Ελλάδα- και η Ουγγαρία -αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10-8.

Η γαλανόλευκη δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στους Γεωργιανούς, ξέφυγε γρήγορα με τρία γκολ (2-5), ενώ ανέβασε τη διαφορά στα έξι γκολ (5-11) στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Η Γεωργία πλησίασε στα 4 γκολ (8-12), με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να ανακτούν ξανά το +6 στο τέλος της περιόδου με δύο τέρματα του Καλογερόπουλου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την εθνική πόλο να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι, καθώς τα τέρματα είναι χρήσιμα σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 3-3, 1-4.

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάζντε, Ακχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γιέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζιχτσιαρένκα 1, Ιμναΐσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1, Καπανάτζε.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 3, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.