Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για την ανατροπή πρόκρισης απέναντι στην Αντβέρπ σήμερα η ΑΕΚ

Ραντεβού με τα… αστέρια έχει το βράδυ της Τετάρτης (30/8, 22:00) η ΑΕΚ! Οι νταμπλούχοι Ελλάδος υποδέχονται στην OPAP Arena την Αντβέρπ με μόνο στόχο την ανατροπή του εις βάρος τους 1-0 και την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, για πρώτη φορά μετά το 2018 και για 6η συνολικά στην ιστορία τους! Βέβαια, ακόμα και εάν δεν τα καταφέρουν, θα συνεχίσουν στα γκρουπ του Europa League.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2 HD και το Mega,. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Στην Αμβέρσα οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη χάρη στο τέρμα του αρχισκόρερ τους, Γιάνσεν, στο 16′, ενώ από το 51′ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινης στον Μπατάιγ. Ωστόσο, το τελικό σκορ αδικεί την «Ένωση», η οποία ήταν εμφανώς ανώτερη και δέχθηκε το γκολ από μια στιγμή αδράνειας και έλλειψης συγκέντρωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λιβάι Γκαρσία -που αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ματς- έσπασε όλα τα… κοντέρ, έσφιξε τα δόντια και στην τελευταία προπόνηση του «δικεφάλου», την Τρίτη (29/8), ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα. Έτσι, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του και μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή, εάν και φαντάζει δύσκολο να ξεκινήσει βασικός. Επίσης, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έχει στα πόδια του δύο προπονήσεις έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον κράτησαν εκτός και έτσι διεκδικεί εκ νέου θέση βασικού. Δεν υπολογίζεται προφανώς ο μακροχρόνια τραυματίας Πάολο Φερνάντες, καθώς και οι παίκτες που δεν βρίσκονται στη λίστα, όπως ο Τομ Φαν Βέερτ, ενώ επιστρέφουν όσοι πήραν ανάσες κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Σε ό, τι αφορά την ομάδα του Μάρκο Φαν Μπόμελ, ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπατάιγ, ο οποίος όμως ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή για ψυχολογικούς λόγους, καθώς και τον, αναπληρωματικό φέτος, Σκοτ που διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στο Αννόβερο.

Πηγή: sport-fm.gr