Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιούχτας: Αν και έχει τους παίκτες του λείπει το εύκολο γκολ

Ο Γιούχτας κράτησε ένα αήττητο έξι αγώνων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, γνωρίζοντας την πρώτη του σημαντική απώλεια στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πόρο την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, όπου ηττήθηκε με 1-2, μία ήττα η οποία ήρθε από ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί καθώς η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής.

Όπως και να έχει σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα των Αρχανών έδειξε ότι όταν παίζει επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, έβγαζε ωραίους συνδυασμούς κάτι που είχαμε δει από την προετοιμασία του καλοκαιριού στα φιλικά, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. 

Αν δούμε από την αρχή την φάση του γκολ των «πρασίνων» έχει πραγματικά κάτι το ξεχωριστό, βγάζει μία απλότητα αλλά και ποιότητα. Από την μπαλιά του Μηνά Τζανή στον Γιάννη Δωματά και ο τελευταίος στην παράλληλη σέντρα στην περιοχή, όπου βρέθηκε ο Ροβίθης να πλασάρει με την μία για να την στείλει στα δίχτυα. Πέρα από αυτή την φάση ο Γιούχτας είχε άλλες 2-3 κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Πλουσή να βγαίνει τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα στην λάθος πλευρά των διχτύων, ενώ ο Λίτσκας από το 1 μέτρο που βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής δεν εκτέλεσε σωστά στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Το χαμένο πέναλτι του Ροβίθη επίσης έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα. 

Σε αυτό το ματς μπορούμε ίσως να πούμε ότι η ομάδα του Νίκου Σουργιά στάθηκε κάπως άτυχη, πέρα από την λανθασμένη διαιτητική απόφαση, ενώ θυμίζουμε και με τον Αλμυρό στο Γάζι, είχαν έντονα παράπονα για τις δυο αποβολές, όπου το 0-2 δεν κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος με 9 παίκτες και ήρθε η ισοπαλία με 2-2. 

Το γκρουπ παικτών που διαθέτουν οι «πράσινοι» αναμφίβολα περιέχει συνδυασμό ποιότητας, εμπειρίας και ταλέντου αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Όσο πλησιάζει ο Γενάρης του 2023 σίγουρα στο μυαλό των ιθυνόντων περνάει η μεταγραφική ενίσχυση, έτσι ώστε να δυναμώσει η ομάδα. 

Εν κατακλείδι ο Γιούχτας έχει τους παίκτες αλλά το εύκολο γκολ του λείπει. Και όταν λέμε το εύκολο γκολ αναφερόμαστε στο δεύτερο και τρίτο γκολ που κυνηγάει στα παιχνίδια του αλλά αυτό δεν έρχεται για να καθαρίζει τα παιχνίδια…