Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γκαγκάτσης: “Καταστρέφονται οι παράγοντες με τους 4 ομίλους της Γ’ Εθνικής”

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, με αφορμή τα 19 χρόνια από την κατάκτηση του EURO 2004 μίλησε στον FOCUS 103,6.

-“Στον τελικό του Euro μπερδεύτηκαν τα πράγματα στις πρώτες θέσεις, εκεί όπου έπρεπε να καθίσουν ο Μπλάτερ, ο Γιόχανσον, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και εγώ, δίπλα-δίπλα. Μία θέση ήταν κενή και έπρεπε να καθίσει η σύζυγος του Γιόχανσον, η οποία προτίμησε και καθίσει πιο πάνω και έτσι με ρώτησε ο Κώστας Καραμανλής εάν θα μπορούσε να έρθει να καθίσει η Νατάσα, του είπα φυσικά “Ναι”, έφυγε από δίπλα και ο Μπλάτερ, πήγε στον Γιόχανσον και έτσι αλλάξαμε θέσεις, η κάμερα ζουμάριζε υποτίθεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας που θα καθόταν στη δική μου θέση και έδειχνε εμένα που πανηγύριζα. Το μάθαμε μόλις επιστρέψαμε στην Ελλάδα, γιατί δεν βλέπαμε φυσικά τηλεόραση εκεί. Μεγάλη συγκίνηση, έκλαιγα όταν σήκωσε την κούπα ο Ζαγοράκης. Ποιος δεν έκλαιγε άλλωστε;”

-“Είχα πάθει ψυχολογικό σοκ, όταν πήγαμε με τον Ρεχάγκελ στην κλήρωση του Μουντιάλ και η Ελλάδα ήταν επικεφαλής ομίλου, γιατί ήταν 10 όμιλοι και ήμασταν δέκατοι παγκοσμίως! Δεν άντεξα τη συγκίνηση, του λέω του Ότο, πάω έξω, δεν μπορώ, θα κλάψω με αυτό που βλέπω και την κλήρωση την είδα από τα παρασκήνια. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαις”!

-“Δεν θα γινόταν ποτέ σε μένα, να μου πετάξει κάποιος φούστα, όπως έκανε ο Καραπαπάς στον Μπαλτάκο. Με ρώτησε ο σημερινός πρόεδρος και του το είπα. Εγώ άκουγα τα πάντα, δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα, μπιλιετάκια, αλλά ποτέ δεν πήγα στην Ασφάλεια, ούτε είχα σεκιούριτι. Κυκλοφορούσα μόνος μου, με το αυτοκίνητο και πήγαινα παντού, χωρίς να φοβάμαι, γιατί δούλευα με βάση τη λογική, δεν άκουγα κανεναν”.

-“Η εθνική Ελλάδας πήρε το EURO, γιατί ήταν οικογένεια και όλη η προσπάθεια ξεκίνησε μετά την ήττα από την Ουκρανία, όταν αποφασίσαμε πλέον να σταματήσουν να πηγαίνουν με το τσάρτερ της εθνικής όλοι οι παρατρεχάμενοι. Ακόμη και ο πρόεδρος, έπαιρνε άλλο αεροπλάνο και η ομάδα πήγαινε μόνη της και σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο Άνχελ Ιορντανέσκου, αυτός ο σπουδαίος προπονητής και πολύ έμπειρος. Με έβαλε στην ψυχολογία του παίκτη και τότε, στην κρίση, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τα γεγονότα. Πήγαμε με τσάρτερ σε Ισπανία, Ισλανδία, Αρμενία και νικήσαμε, τότε πήραμε την πρόκριση για το Euro. Και κάτι ακόμη: Όταν τελείωσε το Euro και αποχώρησα, ο Ρεχάγκελ μου είπε:

“Πρόεδρε, ξέρεις γιατί πετύχαμε; Γιατί με είχες ελεύθερο και δεν με πίεζες να είμαι στην Ελλάδα 9 μήνες όπως έγραφε το συμβόλαιό μου, αλλά τρεις και αυτό με βοήθησε ψυχολογικά”. Εγώ βέβαια, το έκανα, για να μην μαθαίνει ο Ρεχάγκελ τι γίνεται στο τοξικό ελληνικό πρωτάθλημα,να είναι μακριά από όλα αυτά που γίνονταν τότε… “!

-“Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στην ΕΠΟ, εγώ τελείωσα από εκεί, όσα είχα να προσφέρω, τα έδωσα”.-“Γιατί κάνουμε πρωτάθλημα Γ εθνικής με τέσσερις ομίλους και έχουμε κάνει όμορους Νομούς τη Λέσβο με την Αρκαδία, για να βγάλουμε τέσσερις ομίλους; Καταστρέφονται οι παράγοντες που πρέπει να βάλουν πολλά λεφτά και φυσικά απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο. Είχαμε τότε 4.000 ερασιτεχνικές ομάδες και τώρα έμειναν λίγο πάνω από 2.000 και θα τα παρατήσουν κι άλλες…”

Πηγή: soccerplus.gr