Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Λευκή ισοπαλία στο κρητικό ντέρμπι του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ

Iσόπαλο 0-0 έληξε το μεγάλο κρητικό ντέρμπι κορυφής για την 13η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Α΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο κατάμεστο από κόσμο Μαρτινέγκο. 

Ένα ματς που παρότι δεν μπήκε κάποιο τέρμα αποτέλεσε διαφήμιση για το γυναικείο ποδόσφαιρο καθώς και οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλές στιγμές στο ματς για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Το ματς 

Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 9΄με την κεφαλιά της Κυδωνάκη να φεύγει άουτ με τον Εργοτέλη να απαντάει άμεσα στο 9΄και στο 10΄με δύο καλές χαμένες ευκαιρίες σε σουτ της Φανουράκη και της Τζόνσον.

Στη συνέχεια από το 15΄και μετά ο ΟΦΗ πατούσε καλύτερα στο ματς με τον Εργοτέλη να επηρεάζεται και από τον σοβαρό τραυματισμό της Κωνσταντοπούλου στο 18΄όπου εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστών.

Στο 21΄ο ΟΦΗ άγγιξε το 0-1 αλλά το διαγώνιο σουτ της Καλαμπέροβα μέσα από την περιοχή βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Εργοτέλη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα η Γιαννακούλη είχε πει όχι στην Ριμπάνσκα σε τετ α τετ.

Η Γιαννακούλη απεσώβησε βέβαιο γκολ και στο 26΄σε νέο τετ α τετ με την Καραμπέροβα που λίγα λεπτά αργότερα έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα παίκτριας του Εργοτέλη με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε αυτή την φάση.

Στο 33΄ήταν η σειρά του Εργοτέλη να φτάσει μια ανάσα από το 1-0 όταν η σέντρα σουτ της Μπράουν από τα δεξιά μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο διαγώνιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ, που ένα λεπτό μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ της Ριμπάνσκα να φεύγει μόλις άουτ, ενώ ο Εργοτέλης είχε ακόμη μια πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος με το σουτ της Φανουράκη στο 39΄που πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα καλό σουτ της Τζόνσον στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον ΟΦΗ στη συνέχεια να έχει τρεις πολύ καλές στιγμές στο 56΄με την Αεράκη, στο 62΄με την Ριμπάνσκα και στο 63΄με την Χαμαλίδου.

Από το 65΄και μετά ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στον Εργοτέλη που κυνήγησε το γκολ απειλώντας στο 68΄και στο 76΄με σουτ της Ζέρβα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εργοτέλης έκανε το 0-1 από κοντά αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Μανδαλενάκη ως οφσαϊντ με τον προπονητή του Εργοτέλη Ανδρέα Ξυδάκη σε αυτή την φάση να αποβάλλεται από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Εργοτέλης: Γιαννακούλη, Ζέρβα, Φαν Γουίκ, Κωσταντοπούλου, Φανουράκη, Σιδηρά, Δρακωνάκη, Μπράουν, Νεφρού, Τζόνσον, Μολίν

Έπαιξαν και οι: Γουνάκη, Φραγγοπούλου, Ξυλούρη

ΟΦΗ:  Σιέσκα, Κουκουλάκη, Πέϊου, Αεράκη, Κυδωνάκη, Καραλούκα, Πατερνά, Χαμαλίδου, Κωνιωτάκη, Ριμπάνσκα, Καραμπέροβα.

Έπαιξαν και οι: Αραβιάκη, Τριβυζάκη