Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Σημαντικές νίκες για Εργοτέλη, ΟΦΗ και ΡΕΑ

Άκρως επιτυχημένη για τις τρεις κρητικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στον Νότιο Όμιλο της Α΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών ήταν η σημερινή 12η αγωνιστική καθώς και οι τρεις κατάφεραν να σημειώσουν σημαντικές νίκες. 

Ο πρωτοπόρος Εργοτέλης σε ένα ματς όπου κυρίαρχος ήταν ο άνεμος κέρδισε με 1-0 τον Οδυσσέα Μοσχάρου χάρη σε ένα γκολ της αρχηγού της Δανάη Σιδηρά στο 24΄με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Ο Εργοτέλης ήταν σαφώς καλύτερος από την αντίπαλο του και μάλιστα έχασε σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχε τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο στο  5΄με κεφαλιά της Τζόνσον, στο 7΄με σουτ της Μπραουν και στο 35΄με σουτ της Ζέρβα έξω από την περιοχή, ενώ και ο Οδυσσέας είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος στο 75΄καθώς είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Ο ΟΦΗ από την μεριά του κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της ουραγού Δόξας Πηγαδακίων κερδίζοντας με 4-1 στο Γεντί Κουλέ αφιερώνοντας τη νίκη στην άτυχη της φετινής σεζόν την Κατιρτσίδου που υπέστη ρήξη χιαστών και εγχειρίστηκε πρόσφατα.

H ομάδα του Στ. Μαματζάκη προηγήθηκε στο 16΄με ωραίο σουτ της Καλαμπέροβα έξω από την περιοχή, και στο 30΄η Πέϊου έκανε το 2-0 με σουτ μετά από χαμένο τετ α τετ της Χαμαλίδου. Αυτό ήταν το σκορ για το πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 56΄με κεφαλιά της Κυδωνάκη μετά από σέντρα της Χαμαλίδου. Στο 64΄μειωσε σε 3-1 η Πότσιου για την ομάδα της Ζακύνθου με τον ΟΦΗ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 85΄με την Χαμαλίδου να κάνει το τελικό 4-1 με πλασέ σε κενή εστία.

Σημαντική νίκη που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για την είσοδο της στην πρώτη προνομιούχο τριάδα που θα πάει στα πλέϊ οφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σημείωσε και η ΡΕΑ που επικράτησε στο γήπεδο του Υμηττού την τοπική Ολυμπιάδα και μάλιστα με ανατροπή καθώς η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με 1-0 στο 41΄με την Ίβιτς , αλλά η ΡΕΑ στο 57΄ισοφάρισε σε 1-1 με την Δαφέρμου και πήρε το “χρυσό τρίποντο” με την μόνιμη σκόρερ της την Μπετανκούρ να κάνει το 1-2 με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 61΄.

Αναλυτικά η βαθμολογία, τα αποτελέσματα και η επόμενη αγωνιστική στο Νότιο Όμιλο της Α΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών: 

2ος όμιλος
1. Εργοτέλης 31*
2. ΟΦΗ 25*
3. ΑΟ ΡΕΑ 23*
4. Ολυμπιάδα Υμηττού 19*
5. Οδυσσέας Μοσχάτου 14**
6. Λεοντικός Κηφισιάς 8**
7. Τριαντών Ιαλυσού 4**
8. Δόξα Πηγαδακίων 0

*Έχουν 11 αγώνες
** Έχουν 10 αγώνες
Εκκρεμούν οι αγώνες: Λεοντικός Κηφισιάς-Εργοτέλης, ΟΦΗ-Οδυσσέας Μοσχάτου, ΑΟ ΡΕΑ-Ιάλυσος (9η αγωνιστική), Οδυσσέας Μοσχάτου-Ιάλυσος (10η αγωνιστική), Λεοντικός Κηφισιάς-Ολυμπιάδα Υμηττου (11η αγωνιστική).

Οι επόμενοι εξ αναβολής αγώνες:

2ος όμιλος

1/3/2023 Οδυσσέας Μοσχάτου-Τριαντών Ιαλυσού (10η αγωνιστική)

1/3/2023 Λεοντικός Κηφισιάς-Ολυμπιάδα Υμηττού (11η αγωνιστική)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

2ος όμιλος

Λεοντικός Κηφισιάς-ΑΟ ΡΕΑ

Δόξα Πηγαδακίων-Τριαντών Ιαλυσού

Οδυσσέας Μοσχάτου-Ολυμπιάδα Υμηττού

Εργοτέλης-ΟΦΗ