Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Νηστικάκης: “Υπάρχει χρόνος να διορθωθεί το μεγάλο λάθος από την Πολιτεία για το ΓΕΛ Γαζίου”

Την άποψη ότι δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες για τη συμμετοχή του ΓΕΛ Γαζίου στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα ξεκινήσει σε έναν ακριβώς μήνα από σήμερα στο Μαρόκο, κατέθεσε με δηλώσεις του στο maleviziotis.gr, ο διευθυντής του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου, Γιάννης Νηστικάκης.

«Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από τους αγώνες, χρόνος υπάρχει για να διορθωθεί αυτό το μεγάλο λάθος της Πολιτείας, για το οποίο κανείς δεν είχε φροντίσει να μας ενημερώσει. Προσωπικά το πληροφορήθηκα όταν είδα την κλήρωση και δεν ήμασταν μέσα. Γνωρίζω ότι κάποιες χώρες θα αγωνιστούν με δύο ομάδες στο Παγκόσμιο ενώ όλοι οι όμιλοι έχουν τέσσερις ομάδες. Γιατί να μην προστεθεί και μία πέμπτη εκ των υστέρων; Αν πιέσουμε κάποιες καταστάσεις, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή και να μη χάσουν τα παιδιά μας αυτή την ευκαιρία».

Ο έμπειρος εκπαιδευτικός που έχει συνοδέψει αρκετά σχολεία της χώρας μας σε διεθνείς αγώνες και φυσικά έζησε από κοντά τη μεγάλη προσπάθεια του Λυκείου Γαζίου για την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας:

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη και δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από το Υπουργείο να μας πει επίσημα τους λόγους. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρθεί ανάλογη απόφαση. Μόνο το 2011 και το 2013 δεν είχαμε στείλει ομάδες αλλά τότε ήταν  τα μνημόνια και η οικονομική κρίση που δικαιολογούσε περικοπές».

Να σημειωθεί ότι το θέμα του αποκλεισμού του Λυκείου Γαζίου, συζητήθηκε και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, όπου εκφράστηκε η πλήρη στήριξη στις προσπάθειες γονέων και καθηγητών για τη δικαίωση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Πρόβλημα και με την Πανεπιστημιάδα

 

Δεν την …πληρώνουν μόνο τα παιδιά του ΓΕΛ Γαζίου και του Αριστοτέλειου Κολλεγίου με τη μη συμμετοχή της χώρας στο Παγκόσμιο σχολικό.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ελληνική συμμετοχή στην Πανεπιστημιάδα, με τους Κινέζους να περιμένουν τους Έλληνες αθλητές και το υπουργείο Παιδείας να μην τους δίνει χρήματα για τα εισιτήρια λόγω γραφειοκρατίας κι ενώ έχει εγκριθεί το κονδύλι, αλλά δεν προχωρά η έκδοση των εισιτηρίων.

Φέτος είναι η χρονιά που επιτέλους πραγματοποιείται η Πανεπιστημιάδα στην Κίνα όμως οι 29 Έλληνες αθλητές και οι συνοδοί τους δε μπορούν να ταξιδέψουν .

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν αθλητές κολύμβησης, πόλο, γυμναστικής, τοξοβολίας και στίβου.

Πηγή: maleviziotis.gr