Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Φερεντσβάρος (1-0- Video)

Ο Ελ Κααμπί με γκολ στο 83′ έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα πρόκρισης. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκης και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης (22/2, 22:00) θέλουν να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους 16 του Conference League.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος στο “καυτό” Καραϊσκάκης και έχουν το πάνω χέρι στα playoffs της φάσης των 16 του Conference League.

Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σ’ ένα γκολ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα ψάξει να τσεκάρει το εισιτήριο τους για τους 16 του Conference League στη Βουδαπέστη. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00.

Το ματς

Η Φερεντσβάρος ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βάργκα πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά και σκόραρε. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε με τον παίκτη της ουγγρικής ομάδας να είναι εκτεθειμένος.

Στα πρώτα λεπτά του α’ μέρους, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε ανασταλτικά προβλήματα. Από τα αριστερά με Μαρκίνιος και Ραμίρες η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Ο Ραμίρες στο 24′ πάτησε στην περιοχή, συνέκλινε, έκανε το σουτ, με τον Πασχαλάκη να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 29′ η Φερεντσβάρος είχε νέα καλή στιγμή. Ο Ραμίρες από τα αριστερά έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Βάργκα έκανε με τη μία το γυριστό σου, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορροπούσε και προσπαθούσε να φανεί επιθετικός.

Στο 32′ ο Ροντινέι από τα δεξιά έκανε το γέμισμα, ο Κάρμο πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ο Ντίμπουζ έβαλε το αριστερό του χέρι και απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη χτύπησε στο τείχος και έφυγε για λίγο κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να χάνει για λίγο την συγκέντρωσή του και να δίνει χώρο στην Φερεντσβάρος. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν ωστόσο να ισορροπήσουν, με τον Μεντιλίμπαρ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Όρτα και Ποντένσε. Στο 64ο λεπτό ο Πορτογάλος πέρασε ωραία την μπάλα στην περιοχή στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν έβαλε σωστά του πόδι του και ήταν άστοχος.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Φερεντσβάρος να έχει ως πρώτο μέλημά της την διαφύλαξη των μετόπισθεν. Ο Μεντιλίμπαρ έψαχνε λύσεις, περνώντας και τον Γιόβετιτς στον αγωνιστικό χώρο στο πλευρό του Ελ Κααμπί. Στο 80′ οι δύο επιθετικοί συνδυάστηκαν, ο Μαροκινός έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος έπεσε και απέκρουσε.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 83′. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιόβετιτς δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, ακολουθούσε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός κράτησε άνετα το προβάδισμά του και προσπάθησε να βρει κι άλλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Το 1-0 παρέμεινε έως το φινάλε, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα πρόκρισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Καρβάλιο (78′ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (62′ Όρτα), Έσε, Φορτούνης (90+2′ Ιμπόρα), Μασούρας (63′ Ποντένσε), Ελ Κααμπί (90+2′ Ελ Αραμπί)

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Βίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μακρέκις, Μάιγκα, Ζακάρλασεν, Φάνι (81′ Μπέσιτς), Μαρκίνιος (75′ Ρομντάν), Βάργκα (75′ Πέσιτς)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στη Φερεντσβάρος: 

 

Πηγή: sport24.gr