Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δ. Ιτούδης: “Αυτή η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά”

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του και την δύσκολη πρόκριση που πήραν για το Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Ιτούδης. 

Αναλυτικά στην τοποθέτηση του τόνισε: 

«Είπα στον Λαρεντζάκη αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα και τα κατάφερε (γέλια). Αυτή η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι πήραμε μια διαφορά επτά πόντων και είπαμε να αφήσουμε τον ενθουσιασμό για να μη χάσουμε το μομέντουμ. Ο Λούντζης και όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όλα τα λεπτά ο Τσαλμπούρης. Βρήκαμε αρκετά σουτ, ήμασταν καλοί στα επιθετικά ριμπάουντ και στην άμυνα ανταποκριθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο, έκλαιγαν κάποιοi στην εξέδρα. Είχαμε πει πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν μία ή και δύο θέσεις παραπάνω. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας, βάλαμε παγίδες για να αντιμετωπίσουμε τον Ομπασοχάν και κάναμε προσαρμογές» συνέχισε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Και κατέληξε: «Πήραμε κάποια πολύ σημαντικά ριμπάουντ απέναντι σε ψηλές πεντάδες. Το ήθελε αυτή η ομάδα και το έδειξε. Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι έχουμε κλεψίματα πολλά, οδηγήσαμε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο και ήμασταν συνεπείς στο πλάνο μας».