Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εμπαπέ: Το εξωπραγματικό ρεκόρ που κυνηγάει κόντρα στην Ελλάδα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ετοιμάζεται να σπάσει ένα εξωπραγματικό ρεκόρ στον αγώνα της Γαλλίας κόντρα στην Ελλάδα (19/6), αφού χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τα 54 και να γίνει ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε μία σεζόν.

Η Γαλλία επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του Γιβραλτάρ στο “Αλγκάρβε” και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κιλιάν Εμπαπέ, με τον σούπερ σταρ της Παρί να φτάνει τα 53 γκολ και ισοφαρίζει το ρεκόρ του θρυλικού Ζιστ Φοντέν.

Ο Φοντέν έγραψε ιστορία το 1958, όντας ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τους τρικολόρ, μετρώντας 13 γκολ, ρεκόρ που κρατάει 65 χρόνια.

Πλέον τη σκυτάλη παίρνει ο Εμπαπέ που τη Δευτέρα (19/6) κόντρα στην Ελλάδα (21:45, ALPHA TV, NOVASPORTS PRIME) έχει ραντεβού με την ιστορία.

Ο 24χρονος θέλει τουλάχιστον ένα γκολ για να φτάσει τα 54 και να ξεπεράσει τον Φοντέν και να γίνει έτσι ο μοναδικός Γάλλος παίκτης με αυτόν τον αριθμό τερμάτων.

Πηγή: sport24.gr