Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επεισόδια στον Ρέντη: Αυτά υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος

Ο 18χρονος οπαδός έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά το πρωί της Πέμπτης (14/12) προκειμένου να απολογηθεί, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη.

Ο 18χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία, απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων αφού εντοπίστηκαν δείγματα πυρίτιδας στα χέρια του.

Επιπρόσθετα, ο 18χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον, σκοπός του ήταν να εκτοξεύσει την φωτοβολίδα προς τα πάνω, αλλά δεν ήξερε πως να τη χρησιμοποιεί.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η φωτοβολίδα είχε πορτοκαλί χρώμα και θα μπορούσε κανείς να καταλάβει εάν ήταν αυτή που πέτυχε τον αστυνομικό ή όχι.

 

Πηγή: Sport24.gr