Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν οι ανήλικοι που λήστευαν με μαχαίρι συνομηλίκους τους

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ανηλίκων 

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έπεσαν το πρωί οι τρεις ανήλικοι που με την απειλή σωματικής βίας αλλά και κατά περίπτωση με τη χρήση μαχαιριού το τελευταίο διάστημα, λήστευαν άλλους ανήλικους που κινούνταν γύρω από την πλατεία Ελευθερίας αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Μαζί με τους τρεις ανήλικους συνελήφθησαν και δύο γυναίκες και ένας άνδρας κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πώς δρούσαν οι ανήλικοι

Τα τρία ανήλικα αγόρια σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές φέρονται να κινούνταν πεζά, πέριξ της στην πλατείας Ελευθερίας, σε σημεία όπως η Λεωφόρο Ικάρου, η οδός Μποφόρ αλλά και κοντά στο Άγαλμα του Βενιζέλου, εντόπιζαν τα ανήλικα θύματά τους και όταν οι συνθήκες για την παράνομη δράση τους ήταν ευνοϊκές, είτε τα απειλούσαν με τη χρήση σωματικής βίας είτε έβγαζαν το μαχαίρι που είχαν και έτσι κατάφερναν να τα αναγκάσουν να τους παραδώσουν τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

Συνολικά, τα ανήλικα άτομα που απευθύνθηκαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν ληστεία σε βάρος τους, από τη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων είναι δέκα. Την ίδια ώρα η έρευνα για το αν υπάρχουν θύματα που δεν προέβησαν σε καταγγελία συνεχίζεται από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν συλληφθούν κατάφεραν να ληστέψουν τρεις παρέες ανηλίκων ενώ στην τέταρτη απόπειρά τους δεν τα κατάφεραν καθώς έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασαν στα ίχνη των ανήλικων ληστών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οπτικού υλικού αλλά και τις μαρτυρίες και τις περιγραφές των θυμάτων τους.

Σε βάρος των τριών ανήλικων σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες, ανάμεσα τους η ληστεία κατ’ εξακολούθηση και η σύσταση συμμορίας και πλέον είναι αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή που θα αποφανθούν για την τύχη τους.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι και οι τρεις γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

Πηγή: cretaone.gr