Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηρακλειώτης προπονητής φαβορί για την ομάδα της Ρόδου (Photo)

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται η Ρόδος μετά την λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Κιάσσο.

 

Μπορεί άπαντες από το στρατόπεδο των «πρασίνων» να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην προσεχή αναμέτρηση με την Α.Ε.Ρ.Α. όπου δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, παρόλα αυτά η διοίκηση της ομάδας δέχεται καθημερινά πάρα πολλές προτάσεις για την θέση του νέου τεχνικού.

Μεταξύ των πολλών ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι αυτά των Σούλη Παπαδόπουλου και Μανώλη Παπαματθαιάκη. Αμφότεροι, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από τους πάγκους, αλλά και του πρωταθλητισμού κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους ανθρώπους του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι όποιες συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους προπονητές είναι σε φιλολογικό επίπεδο, δίχως ακόμα να έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Άλλωστε, δεν υπάρχει βιασύνη, αφού θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, μ’ έναν τεχνικό που θα οδηγήσει τα «ελάφια» μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιος είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος

O Σούλης Παπαδόπουλος έχει εργαστεί μέχρι σήμερα σε 22 διαφορετικούς συλλόγους, μετρώντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 350 παρουσίες στους πάγκους. Θεωρείται μετρ των ανόδων, ενώ προσαρμόζεται άμεσα στις ομάδες και την κατηγορία. Ο 54χρονος τεχνικός έχει δουλέψει σε Προοδευτική, Απόλλων Λεμεσού, Καστοριά, Πανηλειακό, Προοδευτική, Βύζα Μεγάρων, Πιερικό, Αιγάλεω, Διαγόρα Ρόδου, Ηρακλή, Άρη, Χανιά, Α.Ε. Λάρισας, Λαμία, Εργοτέλη, Αστέρα Αμαλιάδας, Αήττητο Σπάτων, Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα, ενώ η περσινή χρονιά τον βρήκε στην Παναχαϊκή. Ανέλαβε την Παναχαϊκή στη Γ’ Εθνική τον Δεκέμβρη του 2021.

Με αυτόν στον πάγκο, οι Πατρινοί έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής, εξασφαλίζοντας την άνοδο. Οι κοκκινόμαυροι υπό τις οδηγίες του Σούλη Παπαδόπουλου έκαναν μόλις 3 ήττες και πήραν το εισιτήριο για την Super League 2 με 17 νίκες και 1 ισοπαλία. H ομάδα της Πάτρας ήταν ασταμάτητη στο μίνι πρωτάθλημα για τον προβιβασμό. Τερμάτισε στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, αφήνοντας στο -5 τον Αγροτικό Αστέρα και την Προοδευτική. Έχασε μόνο ένα παιχνίδι, αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με την Προοδευτική, αλλά είχε ήδη προβιβαστεί και μαθηματικά.

Tη σεζόν 2022-2023 η Παναχαϊκή εκτός από τον ανταγωνισμό είχε και άλλα θέματα να αντιμετωπίζει. Τα οικονομικά προβλήματα αποδείχθηκαν «βραχνάς» για τον σύλλογο καθώς οι προσφυγές πρώην παικτών ήταν απανωτές. Ακόμα και έτσι πάντως, με τον Σούλη στην τεχνική ηγεσία, οι Πατρινοί σε 18 αγώνες και μέχρι την αποχώρηση του είχαν 9 νίκες 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ο Σούλης Παπαδόπουλος κάθισε συνολικά στον πάγκο από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι την αποχωρησή του, σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 27 νίκες, 6 ισοπαλίες 8 ήττες.

Ποιος είναι ο Μανώλης Παπαματθαιάκης

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης ως τεχνικός έχει διαγράψει μια πολύ μεγάλη πορεία στο κρητικό και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετρώντας πάνω από 300 τεχνικές καθοδηγήσεις στη Γ’ Εθνική. Έχει αναλάβει ομάδες όπως, ο ΟΦΙ και ο Ηρόδοτος στη SL2 ενώ η ευρεία του γνώση σε ακόμη πιο ψηλό επίπεδο, ήρθε σ’ ένα καθοριστικό χρονικό σημείο για εκείνον όταν αποτέλεσε τον άμεσο συνεργάτη του Νίκου Καραγεωργίου το διάστημα 2010-2014 όταν ανέλαβαν το κοουτσάρισμα ομάδων όπως, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός.
Μάλιστα με την Ξάνθη ο κ. Παπαματθαιάκης μέτρησε και 4 ευρωπαϊκές παρουσίες. Επίσης, έχει βρεθεί στο πάγκο των Πλατανιά, Ολυμπιακό Χερσονήσου, Ερμή Ζωνιανών, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πανθηραϊκού, Α.Ε. Καραϊσκάκη, Γιούχτα, Αιολικού, Αλμυρού και Επισκοπή ο οποίος ήταν και ο τελευταίος του σταθμός όπου είχε ακόμα μια άκρως θετική παρουσία με απολογισμό τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα.

πηγή: xxsports.org