Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηρόδοτος – Εργοτέλης 2-1: Νίκη με «χρυσό» σκόρερ τον Τσαμαντιώτη που ήρθε από τον πάγκο!

Συνέχισε νικηφόρα στην Α1 ΕΠΣΗ ο Ηρόδοτος, που νίκησε με 2-1 τον Εργοτέλη στη Νέα Αλικαρνασσό και σε συνδυασμό με την ήττα του Ρωμανού από τις Μοίρες (2-1) τον «έπιασε» στην 2η θέση με 56 βαθμούς. 

Στο 26′ ακυρώθηκε τέρμα του Ηροδότου με τον Χίντρι, με το διαιτητή να μη το μετράει για χέρι του σκόρερ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Γαρεφαλάκης κατάφερε με ωραία εκτέλεση φάουλ να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να σκοράρουν με πλασέ του Σφακιανάκη και να φέρουν το ματς στα ίσια. 

Ωστόσο οι κυανόλευκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η έμπνευση του Βασίλη Κρασανάκη να περάσει στο ματς τον Στέφανο Τσαμαντιώτη αποδείχθηκε ευρυματική καθώς ήταν εκείνος που επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσε το νικητήριο τέρμα για τον Ηρόδοτο! 

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ:

Στη σέντρα οι παίκτες του Εργοτέλη, ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νέα Αλικαρνασσό.
11′ Φάουλ σε καλό σημείο για τον Ηρόδοτο. Το εκτέλεσε δυνατά με το αριστερό ο Φραγκουλάκης, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μιράσι.
20′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Φάουλ Μιχελουδάκη από αριστερά, γυριστή κεφαλιά Σφακιανάκη, έδιωξε εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ζαφείρης.
25′ Ο Ταγγίνης ξέφυγε ταχύτατα από αριστερά και γύρισε επικινδυνα για τον Σφακιανάκη, σύγχυση στην άμυνα του Ηροδότου που τελικά απομάκρυνε.
26′ Ακυρώνεται γκολ του Ηροδότου. Όμορφη προσπάθεια και σέντρα Μουρτζάκη από αριστερά, ο Χίντρι μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα αλλά έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του αγώνα με τον διαιτητή.
30′ ΓΚΟΛ! Ο Ηρόδοτος ανοίγει το σκορ. Φοβερή εκτέλεση φάουλ Γαρεφαλάκη με το δεξί σε καλό σημείο από αριστερά, η μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μιράσι (1-0).
39′ Ο Ταγγίνης φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ηροδότου από δεξιά, κάνει τη σέντρα – σουτ, έδιωξε ο Ζαφείρης.
41′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Ταγγίνης από δεξιά βρίσκει.με όμορφη μπαλιά τον Παναγιωτάκη που απέφυγε έναν αντίπαλό του και σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζαφείρη.
44′ Φάουλ Μιχελουδάκη, γυριστή κεφαλιά Κορνάρου έξω.
45′ Καλό χτύπημα Γαρεφαλάκη από αριστερά, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιράσι.
-Ημίχρονο στη Νέα Αλικαρνασσό, Ηρόδοτος – Εργοτέλης 1-0.

Στη σέντρα οι ποδοσφαιριστές του Ηροδότου, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
46′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο. Εξαιρετική πάσα Φραγκουλάκη, σουτ Μπάμπη από αριστερά, έδιωξε ο Μιράσι.
47′ ΓΚΟΛ! Ο Εργοτέλης ισοφαρίζει. Πολύ όμορφη αλλαγή παιχνιδιού Μερκουλίδη αριστερά για τον Ταγγίνης, αυτός γύρισε από δεξιά στον Σφακιανάκη που πλάσαρε στα δίχτυα (1-1).
52′ Πρώτη αλλαγή για τον Ηρόδοτο, στη θέση του Μουρτζάκη ο Τσαμαντιώτης.
54′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη, έξω ο τραυματίας Σφακιανάκης μέσα ο Χότζα.
56′ Δοκάρι για τον Ηροδοτο. Βολίδα Μπάμπη με το αριστερό από αριστερά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο του Μιράσι.
58′ Δεύτερη αλλαγή για τον Εργοτέλη, Ντίσα αντί Φθενάκη.
60′ Δεύτερο γκολ.για τον Ηρόδοτο. Ο Φαϊτάκης γύρισε δυνατά προς τα πίσω στον Μιράσι που άνοιξε το κοντρόλ μη μπορώντας να διώξει, το εκμεταλλεύτηκε ο Τσαμαντιώτης και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).
67′ Απευθείας φάουλ Χότζα από δεξιά, μπλόκαρε σταθερά ο Ζαφείρης.
70′ Απευθείας κόρνερ Χότζα από δεξιά με φάλτσα και με τον αερα, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζαφείρη.
78′ Σουτ Ταγγίνη από αριστερά, σε ετοιμότητα ο Ζαφείρης.
85′ Και άλλη αλλαγή για τον Εργοτέλη, έξω ο Παναγιωτάκης μέσα ο Βασιλάκης.
87′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο. Ο Τσαμαντιώτης από αριστερά ωραία για τον Φραγκουλάκη που κοντρολαρε εν κινήσει και σούταρε ελάχιστα έξω.
88′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο, αρχικά με το σουτ του Γαρεφαλάκη από δεξιά που έδιωξε ο Ζαφείρης και εν συνεχεία το σουτ του Φραγκουλάκη λίγο πάνω από τα δοκάρια.
90+4′ Σουτ Μιχελουδάκη άστοχο.
90+5′ Διπλή αλλαγή για τον Ηρόδοτο, Κρεμίτσας αντί Γαρεφαλάκη και Μολλά αντί Χίντρι.