Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η απίθανη Μικτή Ηρακλείου έβαλε… πλώρη για το «χρυσό» με καπετάνιο τον Χότζα! (1-0)

Η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, επικρατώντας 1-0 της αντίστοιχης της Αργολίδας στο γήπεδο Ρουφ στην Αθήνα.

Με ένα πραγματικό γκολ… ζωγραφιά από τον Χότζα με εκτέλεση κόρνερ στο 69′, το Ηράκλειο πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, νικώντας με 1-0 την Αργολίδα.

Σκληρό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, που έπαιξαν για να νικήσουν κι όχι να προσφέρουν θέαμα στο γήπεδο του Ρουφ, όμως ο Χότζα κατάφερε να δώσει και θέαμα με το απίστευτο γκολ που πέτυχε στο 69′ και παράλληλη την πρόκριση στην ομάδα του Βασίλη Μπαστάκη στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πέλλας και Κοζάνης.

Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για την Αργολίδα, με τον Καραργύρη να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, Τζιράκη και πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Χαχλιουτάκη στο 8ο λεπτό.

Στο 10ο λεπτό ο Κυριάκος Μπλάτσος γύρισε με πλάτη στην εστία, σούταρε με το αριστερό αλλά δεν απείλησε τον τερματοφύλακα του Ηρακλείου.

Στο 12ο λεπτό ήρθε η πρώτη απειλή από πλευράς Ηρακλείου, με τον Φθενάκη να βγάζει την σέντρα από δεξιά και τον Καλλέργη που είχε συγκλίνει και είχε πάρει θέση σέντερ φορ, να παίρνει την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα ήθελε.

Γεμάτο φάσεις το πρώτο διάστημα του αγώνα, με τον Καραργύρη να απειλεί εκ νέου για την Αργολίδα στο 15′, έχοντας προλάβει την έξοδο του Χαχλιουτάκη, όμως το πλασέ του σε κενή εστία αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Τζιράκη.

Στο 28′ και πάλι σε συνθήκες αντεπίθεσης μετά από κόρνερ του Ηρακλείου, η Αργολίδα έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Κυριάκου Μπλάτσου δεν βρήκε εστία, φεύγοντας αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 35′ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία για το Ηράκλειο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ζαννή Τσαγκαράκη να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια από αριστερά να φτάνει μέχρι την μικρή περιοχή της Αργολίδας, να γυρίζει την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όμως το τελείωμα του Καλλέργη έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την ομάδα του Βασίλη Μπαστάκη, ο οποίος πέρασε τον Oρφανουδάκη στον αγωνιστικό αντί του Κωνσταντακόπουλου που είχε κάρτα από το πρώτο ημίχρονο.

Ένα σημαντικό διάστημα στην επανάληψη, πέρασε χωρίς κάποια ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, με τον Χότζα ωστόσο να δίνει τη λύση με μία εξαιρετική εκτέλεση… κόρνερ, νικώντας τον Μουτζούρη ο οποίος δεν έλεγξε την πορεία της μπάλας.

Στο 82′ χρειάστηκε μία μεγάλη απόκρουση από τον Χαχλιουτάκη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραργύρη, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλείου να κρατά με απίστευτη προσπάθεια το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Στο 90′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από την πλευρά του Ηρακλείου να κλειδώσει την πρόκριση, με τους αμυντικούς της Αργολίδας να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων η Μικτή Κ16  κατάφερε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκριση στον τελικό.

Μικτή Κ16 ΕΠΣ Αργολίδας (Γεωργακόπουλος): Μουτζούρης, Χρονόπουλος, Γιώνας, Μπλάτσος Κων., Σκιάου, Μπερζόι, Βαμβακάς, Παππάς, Καραργύρης, Μπέλμπα, Μπλάτσος Κυρ.

Μικτή Κ16 ΕΠΣ Ηρακλείου (Μπαστάκης): Χαχλιουτάκης, Παναγιωτάκης, Κουμάκης, Βγόντζας, Φαϊτάκης, Μαυρογιαννάκης, Καλλέργης, Χότζα, Τσαγκαράκης, Κωνσταντακόπουλος (46′ Ορφανουδάκης), Φθενάκης