Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Γ.Γ.Α. απαιτεί άδεια άσκησης επαγγέλματος για τους προπονητές!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε τον Σύνδεσμο προπονητών Ηρακλείου ότι από την νέα χρονιά θα απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος για του προπονητές!

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, σε περίπτωση που δηλώνονται οι προπονητές από τα σωματεία σε φύλλα αγώνων ή σε δηλώσεις συμμετοχής σωματείων σε αγώνες, πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος του ίδιου αθλήματος και να έχουν νόμιμη σχέση εργασίας-απασχόλησης με το αθλητικό σωματείο. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται αυτές οι δυο προϋποθέσεις, αυτό συνιστά παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας με συνέπειες από τις κείμενες διατάξεις.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ηρακλείου  ενημερώνει τους προπονητές μέλη του ότι κατόπιν ενημέρωσης από τη ΓΓΑ ισχύουν τα παρακάτω και θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουν πρόβλημα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ ή ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-2023 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2023-2024.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΚΚΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Εκ του Δ.Σ