Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η προτεραιότητα του Ελληνικού για νέο προπονητικό, ο στόχος του 2025 και τα σημαντικά κονδύλια από FIFA/UEFA

Σάρκα και οστά” παίρνει για την Εθνική το νέο προπονητικό κέντρο. Το πλάνο για την κατασκευή του, η στόχευση να είναι έτοιμο μέσα στο 2025 και τα οικονομικά δεδομένα.

Αρκετές ειδήσεις σχετικά με την Εθνικήπροέκυψαν κατά την παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την ΕΠΟ την Παρασκευή (8/2).

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στο θέμα του Φορτούνη, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε και για την έδρα της “γαλανόλευκης”.

Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία όμως είναι πως πλέον υπάρχουν “χειροπιαστές” εξελίξεις αναφορικά με το προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων. Πρόκειται για μια “πληγή” που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ανδρών αναγκάστηκε να αλλάξει ουκ ολίγες φορές τον τόπο προετοιμασίας της την τελευταία διετία, κάνοντας προπονήσεις πότε στην “OPAP Arena”, πότε στο προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου και πότε στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη

Το νέο “σπίτι” της Εθνικής

Ήδη από τις πρώτες δέκα ημέρες ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Μάκης Γκαγκάτσης έθεσε ως προτεραιότητά του την άμεση επίλυση του προβλήματος. 

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να δημιουργηθεί ένα νέο προπονητικό κέντρο για τις Εθνικές Ομάδες, συνεπικουρούμενο από ξενώνα για τη φιλοξενία των διεθνών και των προπονητικών επιτελείων αλλά και γραφεία για τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΠΟ.

Το πλάνο που υπάρχει αφορά τέσσερα γήπεδα που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι να είναι έτοιμο το προπονητικό κέντρο μέσα στο 2025.

Προτεραιότητα το Ελληνικό

Είναι σαφές πως προτεραιότητα των ανθρώπων της ΕΠΟ είναι το νέο προπονητικό κέντρο να χτιστεί στο Ελληνικό.

εκ τούτου, η νέα διοίκηση έχει προσεγγίσει την “LAMDA Developement” του ομίλου Λάτση και μάλιστα οι υπογραφές ήταν προγραμματισμένο να “πέσουν” την Πέμπτη (7/2).

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, όμως ο κ. Γκαγκάτσης αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο δεν θα είναι δεσμευτικό. Οι αποφάσεις θα έχουν παρθεί το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο προκειμένου να εκκινήσουν τάχιστα οι εργασίες.

Αυτό που έγινε επίσης σαφές στην παρουασίαση του Γιοβάνοβιτς, είναι πως το Ελληνικό δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση που εξετάζουν στην ΕΠΟ. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας έχουν στα χέρια τους και άλλες λύσεις σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συνεργασία με τη “LAMDA”.

Διαθέσιμα τα απαιτούμενα κεφάλαια

Η ΕΠΟ είναι σε θέση να καλύψει το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος βασιζόμενη πάνω σε τρεις πυλώνες. Στο ήδη ικανοποιητικό ποσό που βρίσκεται στο αποθεματικό της Ομοσπονδίας, στα διαθέσιμα κονδύλια από UEFA και FIFA και στην αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία.

Ειδικότερα, τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή της από την UEFA είναι περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα κονδύλια από τη FIFA. Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο αποθεματικό της ΕΠΟ υπάρχουν διαθέσιμα έως και 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, από την ΕΠΟ έχουν απευθυνθεί στον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού, κ. Βρούτση και σύμφωνα με τον κ. Γκαγκάτση υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις μεταξύ τους επαφές. Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται περισσότερες εξελίξεις έπειτα και από σχετικές συναντήσεις που θα λάβουν χώρα μεταξύ Ομοσπονδίας και Πολιτείας

#sport 24