Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η UEFA θα συνδιοργανώνει με το «France Football» την τελετή για τη «Χρυσή Μπάλα»

Σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» καθώς «μπαίνει» ως συνδιοργανώτρια με το περιοδικό «France Football» η UEFA.

Από του χρόνου κιόλας το βραβείο που δίνεται στον κορυφαίο παίκτη και στην κορυφαία παίκτρια της χρονιάς θα έχει και την… σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, όπως έγινε επίσημα γνωστό.

Και, μάλιστα, η τελετή απονομής δεν θα γίνεται πια αποκλειστικά στο Παρίσι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Το «France Football» διατηρεί τη διαχείριση των ψήφων (100 διεθνείς δημοσιογράφοι με τη σειρά της κατάταξης της FIFA για άνδρες, 50 για γυναίκες), καθώς και όλο το συντακτικό μέρος γύρω από την εκδήλωση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την UEFA για να συνδιοργανώσουμε τη Χρυσή Μπάλα« είπε ο Ζαν-Ετιέν Αμορί, γενικός διευθυντής του ομίλου Αμορί, ο οποίος έχει μιλήσει απευθείας, από τον Ιούνιο, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρο της UEFA.

«Υπάρχει μια κοινή ιστορία μεταξύ μας, γιατί η Χρυσή Μπάλα δημιουργήθηκε το 1956, ένα χρόνο μετά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών Συλλόγων, του οποίου η L’Équipe είναι συνδημιουργός. Η τελετή έχει εξελιχθεί και έχει πλέον εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα.Μια συνεργασία με την UEFA είναι απολύτως λογική γιατί είναι ένας παγκόσμιος παίκτης που μπορεί να συγκεντρώσει τους παίκτες και τις μεγάλες προσωπικότητες αυτού του αθλήματος.Τώρα θα επιταχύνουμε το διεθνές προφίλ αυτής της τελετής. Νιώσαμε έναν ενθουσιασμό τόσο με τον πρόεδρό όσο και με τις ομάδες, κάτι που μας έπεισε».

 

Πηγή: sdna.gr