Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: Η αξιολόγηση του ρόστερ του ΟΦΗ και η επόμενη ημέρα για κάθε παίκτη ξεχωριστά

Ο Τρ. Δέλλας με τη σεζόν στη Super League πλέον να μετράει ημέρες για να ολοκληρωθεί ήδη έχει δώσει την έκθεση του στη διοίκηση της ομάδας για κάθε παίκτη ξεχωριστά και για το ποιους θέλει και ποιους όχι τη νέα σεζόν στο ρόστερ της ομάδας. 

Το Primesport.gr κάνει σήμερα την δική του αξιολόγηση στο ρόστερ της ομάδας καταγράφοντας τα συν και τα πλην του κάθε ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Πιο αναλυτικά: 

Τερματοφύλακες 

Νοαμ Μπάουμαν: Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΟΦΗ την κανονική περίοδο με πολύ καλές εμφανίσεις αλλά από την στιγμή που πήρε την θέση του ο Χριστογεώργος κάτω από τα δοκάρια στα Play Outs κατέγραψε μόλις 1 συμμετοχή μέχρι στιγμής στο μίνι πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν λογίζεται ως βασικός και για τη νέα σεζόν απλά ο ανταγωνισμός πλέον με τον Χριστογεώργο είναι πολύ πιο δύσκολος.

Νίκος Χριστογεώργος: Ένας σοβαρός τραυματισμός με το που έφυγε ο Χρ. Μανδάς για τη Λάτσιο του στέρησε την δυνατότητα να πάρει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακας νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Ήρθε ο Μπάουμαν έκανε καλές εμφανίσεις και ο Χριστογεώργος περίμενε υπομονετικά για να φτάσουμε στα Play Outs και μέσα από μια καθυστερημένη άφιξη του Μπάουμαν από τις υποχρεώσεις με την Εθνική του Άγιου Δομήνικου να πάρει τα γάντια του βασικού και να μην τα βγάλει ποτέ. Η παρουσία του στα Play Out του ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του.

Δημήτρης Σωτηρίου:  Γνώριζε εξ΄αρχής ότι ο ρόλος του στην ομάδα φέτος θα ήταν συγκεκριμένος και πως λογικά διανύει την τελευταία του ποδοσφαιρική σεζόν. Στα 36του κατέγραψε μόλις 5 συμμετοχές φέτος και με αυτές απ΄ότι φαίνεται θα αποχωρίσει από το ποδόσφαιρο και θα ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με το Padel που αποτελεί το αγαπημένο του άθλημα και την επαγγελματική του ενασχόληση το τελευταίο διάστημα.

Μάνουελ Καλαφάτης: Προϊόν των Ακαδημιών του ΠΟΑ ήρθε ως μεγάλο ταλέντο και πλέον στα 19 του και με ένα χρόνο επαγγελματικού συμβολαίου περιμένει υπομονετικά την δική του σειρά για να πάρει τις ευκαιρίες του στη θέση του τερματοφύλακα όπου στον ΟΦΗ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια. Οι εμφανίσεις του πάντως με την Κ19 του ΟΦΗ φέτος αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Aμυντικοί 

Πραξιτέλης Βούρος: Άλλαξε πολλούς παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας φέτος αλλά ουδείς αποδείχθηκε ιδανικός παρτενέρ. Συμπαρασύρθηκε σε κάποια ματς από τα σοβαρά αμυντικά θέματα που είχε φέτος ο ΟΦΗ μέχρι να έρθει ο Δέλλας και να σουλουπώσει την ομάδα αλλά και πάλι έδειξε ότι είναι ο πιο αξιόπιστος παίκτης στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ. Πλέον είναι από τους πιο παλιούς παίκτες στο ρόστερ αρχηγός εντός και εκτός του γηπέδου και η παραμονή του στην ομάδα είναι κομβική για την επόμενη σεζόν. Προτάσεις θα έχει δεδομένα και από άλλες ομάδες αλλά με μια σωστή προσέγγιση από πλευράς ΟΦΗ δύσκολα θα πει όχι σε μια ανανέωση για να παραμείνει ο ηγέτης της άμυνας του ΟΦΗ και στη νέα ομάδα που θα χτιστεί.

Ματέους Μπρεσάν: Ήρθε με καλό βιογραφικό τον Ιανουάριο πήρε φανέλα βασικού με το καλημέρα αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα στο ματς πρωταθλήματος με την Κηφισιά τον έκανε να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και να περιοριστεί σε 5 μόλις παρουσίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο . Όσο έπαιξε έδειξε στοιχεία καλού ποδοσφαιριστή αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από τον Τρ. Δέλλα αν θέλει να τον διατηρήσει και τη νέα σεζόν στην ομάδα από την στιγμή που έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την κρητική ομάδα.

Λουκάο: Ήρθε με εξάμηνο συμβόλαιο και μάλλον θα φύγει όπως ήρθε,. Στα 7 συνολικά ματς που έπαιξε έδειξε πολλές αγωνιστικές αδυναμίες καθυστέρησε να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αφού ήρθε με παραπάνω κιλά από την Βραζιλία και μόνο με θαύμα θα ανανεώσει την συνεργασία του με τον ΟΦΗ.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του ΟΦΗ πέρυσι το καλοκαίρι αλλά ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες τόσο και από τους τρεις προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της κρητικής ομάδας αλλά έκανε σοβαρά λάθη για την εμπειρία του και ποτέ δεν εγκλιματίστηκε στον ΟΦΗ. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΟΦΗ αλλά όλα δείχνουν ότι η κρητική ομάδα θα μπει στη διαδικασία πρόωρης λύσης του συμβολαίου του ψάχνοντας ένα πιο αξιόπιστο παίκτη στο κέντρο της άμυνας ειδικά με τα λεφτά που παίρνει.

Κώστας Γιαννούλης: Ούτως η άλλως ήξερε ότι θα έχει περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο στα αποδυτήρια και όχι τόσο αγωνιστικά. Τα χρόνια πέρασαν ο Γιαννούλης πλέον πολιτογραφήθηκε Κρητικός έχοντας πλέον έξι χρόνια περίπου παρουσίας στον ΟΦΗ και όλα δείχνουν ότι θα κλείσει την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα στους “ασπρόμαυρους” στα 36του χρόνια.

Λερόι Αμπάντα: Ο 23χρονος Γάλλος ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με γκολ και ασίστ στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος παίρνοντας τη φανέλα του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Τοράρινσον αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ειδικά επί Δέλλα ο Αμπάντα πήρε ελάχιστες ευκαιρίες και όσες του δόθηκαν από τον 48χρονο τεχνικό δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον ΟΦΗ αλλά είναι μεγάλο δίλλημα για το αν πρέπει η κρητική ομάδα να τον διατηρήσει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της.

Γκούντι Τοράρινσον: Ο Ισλανδός κέρδισε εκ νέου τη φανέλα του βασικού με την έλευση του Δέλλα στον ΟΦΗ πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις ενώ επανέκτισε και την θέση του στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θέλει να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ ακόμη και σαν αναπληρωματικό αν αποκτηθεί βασικός παίκτης για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ηλίας Σημαντηράκης: Ο 18χρονος αριστερός μπακ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΟΦΗ. Διεθνής με την Εθνική Νέων αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα ένα πρόβλημα με το γόνατο που τον άφησε εκτός για 1,5 μήνα αλλά πλέον είναι έτοιμος για να δώσει την δική του μάχη για μια θέση στο ρόστερ του ΟΦΗ τη νέα σεζόν. Ίσως πάντως ένας δανεισμός σε μια ομάδα της Super League 2 του έκανε καλό για να αποκτήσει εμπειρίες και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Νίκος Μαρινάκης: ;Eγινε βασική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας από την στιγμή που αποχώρησε ο Λάρσον από την ομάδα, αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει τη βασική επιλογή για την δεξιά πλευρά στην άμυνα τη νέα σεζόν. Έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα και  η λογική λέει ότι θα παραμείνει αν και υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του στην ομάδα και πρέπει να έρθει ένας άλλος παίκτης για το δεξί άκρο της άμυνας.

Μέσοι 

Νταν Γκλάζερ: Ο Ισραηλινός αποτέλεσε μια μεταγραφική υπέρβαση για τον ΟΦΗ πέρυσι ως την τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή στην κανονική περίοδο αλλά η παρουσία του στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην κρητική ομάδα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Πήρε φανέλα βασικού μόνο επι Μελ στη χειρότερη αγωνιστικά φετινή περίοδο του ΟΦΗ και επί Δέλλα δεν έπαιξε ποτέ ρόλο βασικού ακόμα και όταν έλειπε ο Μεγιάδο. Έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον ΟΦΗ αλλά είναι πολύ επισφαλής η παρουσία του και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ρόστερ της κρητικής ομάδας.

Mιγκέλ Μεγιάδο. O Aργεντινός δεν έκανε την καλύτερη σεζόν του στον ΟΦΗ αλλά έστω και έτσι είναι το πιο ποιοτικό αμυντικό χαφ στο ρόστερ του ΟΦΗ. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30/6 αλλά είναι δεδομένο ότι ο Δέλλας τον θέλει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα αφού τον εμπιστεύεται αρκετά, έστω και αν δεν παίζει αυτός βασικός. Ο Μεγιάδο έχει δεθεί με τον ΟΦΗ και την Κρήτη του αρέσει στον τόπο μας και με μια ικανοποιητική πρόταση δεν θα πει όχι στην παραμονή του στην κρητική ομάδα. 

Ανδρέας Αδαμάκης: O Mελ ήταν αυτός που έδωσε μέσα σε λίγες ημέρες παρουσίας του στην ομάδα την εντολή ο 17χρονος μέσος να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Παίζει στις θέσεις 6 και 8 και όλοι κάνουν λόγο για ένα παίκτη που έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ίσως ένας δανεισμός σε μια ομάδα Super League 2 να του έκανε καλό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. 

Μάρκο Μπάκιτς: Ο Μαυροβούνιος είναι παίκτης βαρόμετρο αλλά η φετινή του σεζόν δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει το πρώτο εξάμηνο παρουσία του στον ΟΦΗ. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη και αν είχε κάνει καλύτερη σεζόν ίσως ήταν ο νούμερο ένας παίκτης που θα βρισκόταν στη βιτρίνα προς πώληση. Ο ΟΦΗ δεν καίγεται πλέον να τον πουλήσει γνωρίζοντας ότι έχει ένα καλό παίκτη στη μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλά υπάρχουν σειρήνες από Κύπριο μεριά και την Ομόνοια λόγω Νταμπράουσκας που δεν αποκλείεται να φέρουν πρόταση για τον Μπάκιτς. 

Λουις Φελίπε Γκαγιέγος: Πολύ μέτρια σεζόν για τον Χιλιανό μέσο που επέστρεψε στον ΟΦΗ πέρυσι το καλοκαίρι αλλά ποτέ δεν εμφάνισε τον παίκτη που γνωρίσαμε στην πρώτη του θητεία στην κρητική ομάδα. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με τον ΟΦΗ αλλά αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα πρέπει να μείνει στην ομάδα η να αποκτήσει ο ΟΦΗ στη θέση του ένα πιο νέο ηλικιακά ποδοσφαιριστή και με περισσότερα τρεξίματα από τον Χιλιανό που έχει και ένα ιδιαίτερα ακριβό συμβόλαιο. 

Γιάννης Αποστολάκης: Αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν. Πλέον ενεργό μέλος της Εθνικής Ελπίδων φέτος πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής τον οποίο θέλει να τον αυξήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν και μέσος έπαιξε σαν αριστερό εξτρέμ τα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος και ίσως ήρθε η ώρα να αγωνιστεί στη φυσική του θέση για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και την ποιότητα του με την μπάλα στα πόδια. 

Τίτος Κουτεντάκης: Ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ αλλά ουδείς κατάλαβε την χρησιμότητα αυτής της μεταγραφής. Δεν κατέγραψε καμία επίσημη συμμετοχή με τον ΟΦΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έπαιξε μόνο προς το τέλος της σεζόν κάποια παιχνίδια με την Κ19. Ουδείς αμφισβητεί το ταλέντο του αλλά πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί βαδίζοντας στα 21 να έχει ρόλο στο ρόστερ του ΟΦΗ αλλιώς θα πρέπει είτε να λυθεί το συμβόλαιο του είτε να δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής. 

Γιον Τοράλ: Με τις εμφανίσεις του στα Play Outs έδειξε την ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης. Αρκούν όμως 3-4 καλές εμφανίσεις για να κάνουν τον ΟΦΗ να προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον επιρρεπή στους τραυματισμούς Ισπανό μαέστρο ; Τα χρόνια δεν τον έχουν πάρει αφού είναι 29 ετών αλλά από την άλλη αποτελεί μεγάλο ρίσκο η επιλογή να του προτείνει ο ΟΦΗ ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας έστω και για ένα έτος γνωρίζοντας ότι θα έχει στο ρόστερ του ένα παίκτη που θα έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Χουάν Νέιρα. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά φέτος από τραυματισμούς είναι χωρίς αμφιβολία όλα αυτά τα χρόνια παίκτης σφραγίδα για τον ΟΦΗ αλλά η λογική λέει ότι δύσκολα θα ανανεώσει με την κρητική ομάδα. Πλέον έχει φτάσει τα 35 είναι πιο επιρρεπής στους τραυματισμούς και ισχύει ότι και με τον Τοράλ. Την ποιότητα του την διαθέτουν λίγοι παίκτες στη Super League αλλά είναι και αυτός παίκτης με συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής. 

Επιθετικοί 

Άντριαν Ριέρα: H έλευση του Τρ. Δέλλα στην κρητική ομάδα έδωσε το διαβατήριο παραμονής του Ισπανού μεσοεπιθετικού και τη νέα σεζόν στο ρόστερ του ΟΦΗ. Μέχρι να έρθει ο Δέλλας στην ομάδα ο Ριέρα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με απογοητευτικές εμφανίσεις. Επί Δέλλα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης βρήκε ρόλο μέσα στον ΟΦΗ και γλίτωσε την διαδικασία μια πρόωρης λύσης συμβολαίου αφού έχει για ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΟΦΗ. 

Σαντιάγκο Μοσκέρα: Τον Ιανουάριο του 2023 όταν ήρθε στον ΟΦΗ υπήρχαν πολλές προσδοκίες στο πρόσωπο του. Βραχύσωμος , γρήγορος, ευέλικτος αλλά όπως λέμε και στην Κρήτη πολύ τηγανίτα και από μέλι τίποτα. Πέρασε απαρατήρητος φέτος παρά τις 22 συμμετοχές το στο πρωτάθλημα χωρίς να βάλει γκολ έχοντας μόνο μια ασίστ. Θα τον θυμόμαστε μόνο για το εκπληκτικό ματς που έκανε στο Κύπελλο Ελλάδος με τα Χανιά που ήταν και το καλύτερο του παιχνίδι στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στον ΟΦΗ. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30/6 και δεν θα ανανεωθεί. 

Μακάνα Μπάκου. Ο ΟΦΗ έψαχνε ένα γρήγορο εξτρέμ τον Ιανουάριο και αυτό το προσόν το είχε ο Μπάκου. Μέχρι εκεί όμως γιατί από γκολ και ασίστ η συμβολή του ήταν πολύ μέτρια, ενώ έχασε και ένα τσουβάλι ευκαιρίες που δεν χάνονται στα συνολικά 17 ματς που έπαιξε μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο δανεισμός του από την Λέγκια λήγει στις 30/6 και είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ δεν θα μπει σε κάποια συζήτηση για να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν έστω και αν αγωνίζεται βασικός αφού ψάχνει ένα πολύ ποιοτικότερο παίκτη στα εξτρέμ. 

Χέσους Χιμένεθ: Ένα απο τα μεγάλα ερωτηματικά για τη νέα σεζόν. Έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ με τον Παναθηναϊκό τραυματίστηκε έμεινε εκτός δράσης για 1,5 μήνα και περιμένουμε πολύ περισσότερα πράγματα από τον ίδιο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ισπανός επιθετικός που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην επίθεση δεδομένα έχει ποιότητα αλλά θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία από την στιγμή που έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τον ΟΦΗ. 

Λουίς Φελίπε: Aπογοητευτική σεζόν για τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ του ΟΦΗ που επέστρεψε άλλος παίκτης απ΄ότι τον ξέραμε από την Ιαπωνία. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30/6 και δεν θα ανανεωθεί πρώτον γιατί είναι αρκετά ακριβό και δεύτερον γιατί ο ΟΦΗ ψάχνει ένα παίκτη που θα έχει περισσότερες φιλοδοξίες από τον Φελίπε. 

Άαρον Ισέκα: Ήρθε τον Ιανουάριο στον ΟΦΗ πήρε τη φανέλα του βασικού σέντερ φορ και αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη χειμερινή μεταγραφή της κρητικής ομάδας. Έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν για την κρητική ομάδα και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες στην επιθετική λειτουργία του ΟΦΗ τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Γιάννης Θεοδοσουλάκης: Ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του και ο Δέλλας σκέφτεται σοβαρά πλέον να του αλλάξει θέση και να τον κάνει δεξιό μπακ. Αν προσαρμοστεί σε αυτή την θέση ίσως πάρει και περισσότερες ευκαιρίες μέσα στη σεζόν απ΄ότι σαν επιθετικός όπου σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός. Η επόμενη σεζόν είναι κομβική για τον ίδιο και το ποδοσφαιρικό του μέλλον.