Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport: Οι αριθμοί που δείχνουν την εξαιρετική βελτίωση του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο

Πολλές φορές λέμε στο ποδόσφαιρο ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια όμως στην περίπτωση του ΟΦΗ σε ότι αφορά την πολύ καλή πορεία του δευτέρου γύρου αποτυπώνουν την πλήρη αλήθεια για την αγωνιστική μεταμόρφωση της κρητικής ομάδας. 

Πρώτα απ΄όλα ξεκινώντας από την βαθμολογική συγκομιδή στα 9 ματς του πρώτου γύρου ο ΟΦΗ είχε απολογισμό 5 ήττες , 3 ισοπαλίες και μόλις μια νίκη συγκεντρώνοντας συνολικά 6 βαθμούς.

Στον αντίποδα στα 9 αντίστοιχα ματς του δευτέρου γύρου ο ΟΦΗ έχει απολογισμό 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες συγκεντρώνοντας συνολικά 13 πόντους.

Στον αμυντικό τομέα στα 9 πρώτα παιχνίδια ο ΟΦΗ είχε τραγικό απολογισμό έχοντας δεχθεί συνολικά 14 τέρματα με τα μόνα ματς που δεν παραβιάστηκε η εστία του να είναι το 0-1 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και το 0-0 με την Λαμία στο Γεντί Κουλέ.

Η αμυντική εικόνα του ΟΦΗ στα αντίστοιχα 9 πρώτα ματς του δευτέρου γύρου απέχει παρασάγγας από αυτή του πρώτου γύρου καθώς η εστία της κρητικής ομάδας έχει παραβιαστεί μόλις 5 φορές , ενώ ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να την κρατήσει απαραβίαστη σε 5 από τα 9 παιχνίδια του δευτέρου γύρου.

Και οι επιθετικές επιδόσεις όμως του ΟΦΗ είναι αισθητά βελτιωμένες στον δεύτερο γύρο σε σχέση με τον πρώτο. Στον πρώτο γύρο το συγκρότημα του Βάλντας Νταμπράουσκας στα πρώτα 9 ματς είχε βρει συνολικά δίχτυα μόλις 7 φορές, ενώ στα αντίστοιχα 9 παιχνίδια του δευτέρου γύρου ο ΟΦΗ έχει σκοράρει συνολικά 11 τέρματα με δύο τεσσάρες βέβαια εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Λαμία.

Όπως φαίνεται ο κύριος λόγος της αγωνιστικής αναμόρφωσης του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο οφείλεται κυρίως στην τρομερή βελτίωση της αμυντικής του συμπεριφοράς με τον Νταμπράουσκας πλέον να δουλεύει καθημερινά και στην όσο το δυνατόν καλύτερη βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του όπου και εκεί ο ΟΦΗ δείχνει με αργά αλλά σταθερά βήματα να βρίσκει το λεγόμενο εύκολο γκολ έστω και κάνοντας λιγότερες τελικές κατά μέσο όρο πλέον αλλά με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αποτελεσματικότητας.

Πληγή εξακολουθεί και στον δεύτερο γύρο να παραμένει το Γεντί Κουλέ όπου φέτος ο ΟΦΗ έχει σημειώσει συνολικά μόλις 2 νίκες μετρώντας παράλληλα 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 11 συνολικά παιχνίδια, ενώ οι επιδόσεις του εκτός έδρας είναι πολύ πιο ισορροπημένες με 3 νίκες , 4 ισοπαλίες και 4 ήττες έχοντας πάρει πολύτιμες ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες όπως η Τούμπα και η Λεωφόρος.