Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα πόλο στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Σαρωτική εκκίνηση έκανε η Εθνική πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε 24-6 της Κίνας, επιβεβαιώνοντας εντυπωσιακά τον ρόλο του φαβορί που είχε στο ματς.

Η «γαλανόλευκη» ήταν σοβαρή σε όλη τη διάρκεια, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση με δέκα διαφορετικούς σκόρερ.

Σκουμπάκης και Βλαχόπουλος πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ της Ελλάδας, με την Κίνα να μειώνει σε 2-1 στον παραπάνω. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού στη συνέχεια έτρεξε σερί επτά τερμάτων για το 10-1 του ημιχρόνου.

Με σερί τριών τερμάτων (δύο του Γεννηδουνιά, ένα του Κάκαρη) στις αρχές της τρίτης περιόδου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξέφυγε στο 13-1, με τους Κινέζους να μειώνουν σε 13-2 και στη συνέχεια σε 14-3, με γκολ του Γεννηδουνιά στην κόντρα να μεσολαβεί.

Δύο γκολ του Γκιουβέτση έστειλαν την Ελλάδα στο 16-3, με τον Ζανγκ να μειώνει σε 16-4 και τον Γκιουβέτση στην εκπνοή να διαμορφώνει το 17-4 του τρίτου οκταλέπτου.

Με σερί έξι τερμάτων μπήκε στο τέταρτο οκτάλεπτο η «γαλανόλευκη». Κάκαρης, Αργυρόπουλος και Βλαχόπουλος έστειλαν την Ελλάδα στο 20-4, ενώ το σερί διεύρυναν οι Γενηδουνιάς, Καλογερόπουλος, Παπαναστασίου και Σκουμπάκης. Οι Κινέζοι βρήκαν την ευκαιρία στα τελευταία λεπτά να μειώσουν στο τελικό 24-6.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Βραζιλία την Τετάρτη (7/2) στις 9:30.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-0, 3-7, 2-7

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλας 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 3, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1.

Κίνα: Γου, Ζου, Τσου (1), Πενγκ, Ζανγκ (2) Τ., Σίε (1), Ζ. Τσεν (1), Ρ. Τσεν (1), Λιου, Ζανγκ Σ., Σεν, Λιανγκ