Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ινφαντίνο για ρατσισμό: «Διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα»

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους στον αγώνα της Ρεάλ με τη Βαλένθια από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης στα social media.

Ο Ινφαντίνο προέτρεψε να εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα όλων των χωρών το “μοντέλο των τριών βημάτων που ισχύει στις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυτό είναι διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα, αν δεν σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Η θέση της FIFA και του Τζάνι Ινφαντίνο για τις ρατσιστικές επιθέσεις
Η θέση της FIFA και του Τζάνι Ινφαντίνο για τις ρατσιστικές επιθέσεις

“Πλήρης στήριξη στον Βινίσιους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA στέκεται δίπλα σε όσους βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ.

Γι’ αυτό η διαδικασία των τριών βημάτων υπάρχει στις διοργανώσεις της FIFA και προτείνεται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα, το ανακοινώνεις.

Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο ομιλητής ανακοινώνει ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει, και μετά, τρίτον αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά και οι τρεις βαθμοί θα πάνε στον αντίπαλο. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σαφώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να το στηρίξουμε μέσω της εκπαίδευσης”.

 

ΠΗΓΗ: METROSPORT.GR