Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κέρδισε την Ολλανδία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15-10)

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στην Ολλανδία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Ανδρών!

Στη νοκ-άουτ αναμέτρηση που κλήθηκε να παίξει λόγω της αναπάντεχης ήττας της Ιταλίας από την Ουγγαρία στο φινάλε της φάσης των ομίλων, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε συνεχώς «προβάδισμα ασφαλείας» και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 15-10, οριστικοποιώντας το αυριανό (12/1, 19:30) ραντεβού της με την οικοδέσποινα Κροατία! Ωστόσο, εκεί με σημαντικότατη απουσία της τον Δερβίση, ο οποίος αποβλήθηκε με αντικατάσταση λίγο πριν το φινάλε.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας, η οποία εμφάνισε ξανά αδυναμίες στο αμυντικό transition αλλά ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, ο Γενηδουνιάς με 5 γκολ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακάς μας, Ζερδεβάς (9/19 αποκρούσεις).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Καλογερόπουλο, Γκίλλα να μένουν εκτός και με τους Ολλανδούς να ανοίγουν το σκορ με τον Γκμπανταμάσι . Η Εθνική μας δεν άργησε να βρει ρυθμό και με τρία συνεχόμενα γκολ από Γενηδουνιά, Παπαναστασίου και Βλαχόπουλου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-1).

Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με γκολ του Τεν Μπροκ στον παίκτη παραπάνω και ακόμα ένα του Τε Ρίελε μετά από κλέψιμο στον Αλαφραγκή, πριν η Εθνική μας απαντήσει με δύο γκολ των Βλαχόπουλο και Γενηδουνιά, μέσα σε διάστημα 56 δευτερολέπτων, για το 5-3 του πρώτου οκταλέπτου!

Ο Κάκαρης μετά από φανταστικό χορευτικό σκόραρε από τα 2 μέτρα για το 6-3, οι Ολλανδοί μείωσαν σε 6-4 έχοντας ? στον παραπάνω, ενώ ο Γενηδουνιάς πέτυχε το τρίτο του γκολ για το 7-4 και ο Φουντούλης έκανε ανέβηκε για πρώτη φορά στο +4 (8-4) με σκόρερ τον Φουντούλη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας να είναι μπροστά με 9-5, Σκουμπάκης και Γενηδουνιάς την έβαλαν στο +5 (11-6), με τον Τε Ρίελε να πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις των Ολλανδών, οι οποίοι μείωσαν σε 11-8. Ο Σκουμπάκης σκόραρε ξανά για το 12-8 του ισόπαλου (3-3) τρίτου οκταλέπτου, με την Εθνική μας να διατηρεί με άνεση το προβάδισμά της στην «τελική ευθεία του αγώνα, μέχρι και το τελικό 15-10.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Ολλανδία (Φαν ντε Μέερ): Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ