Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρυπίδης: «Κάποιοι στην ΕΠΟ θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί αλλά δεν έχουν τσίπα πάνω τους» (Video)

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο πρόεδρος του Άρη

Για τον ΠΑΟΚ, τη διαιτησία και σε σύνδεση με τον Άρη, το θέμα του νέου γηπέδου, τα χρέη που ταλανίζουν τον σύλλογο και τις σχέσεις του με παίκτες μίλησε ο Θόδωρος Καρυπίδης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στους «Betarades».

Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το λεγόμενο big 4 έχει «μεγαλύτερο έρεισμα» στη διαιτησία καθώς «ο Άρης ενοχλεί».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την ομάδα που δεν θέλει να χάνει ποτέ, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας τα παιχνίδια απέναντί τους ως «ιδιαίτερα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ημαθιώτης επιχειρηματίας:

Για τη στάση της ΕΠΟ απέναντι στον Άρη: «Κάποιοι στην ΕΠΟ θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί αλλά δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Μικρά ανθρωπάκια. Νούμερα. Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα και με την υπόθεση Λάσκοφ και με την τιμωρία των έξι βαθμών. Πέραν των χρημάτων που χάθηκαν, κοντά στα έξι εκατομμύρια για τα παλιά χρέη, μας δημιουργούν συνέχεια πρόβλημα. Ο Άρης ενοχλεί. Αν ήμασταν στην 7η ή 8η θέση, ο Άρης δεν θα ενοχλούσε, αλλά τώρα ενοχλεί. Η αλήθεια είναι πάντα μία. Δεν υπάρχουν δύο αλήθειες και στο CAS τα πράγματα δεν είναι… ‘ξέρω τον τάδε εκεί μέσα’. Αν έχεις δίκιο θα δικαιωθείς κι αν έχεις άδικο θα πληρώσεις. Προσωπικά δεν έχω κάτι με την ΕΠΟ. Είδατε όμως τι έγινε και με την αδειοδότηση. Αυτό ήταν τρελό. Δεν έχω κάτι ούτε με τον Μπαλτάκο, ούτε με τον Φιλιππούση. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε τακτοποιημένοι και περιμένουμε τι άλλο θα έρθει».

Για τη διαιτησία και τον έλεγχο της ΕΠΟ: «Για να πάρεις πρωτάθλημα, πρώτα, θα πρέπει να έχεις ομάδα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν μεγαλύτερο έρεισμα στην ΕΠΟ απ’ ότι εμείς, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Η διαιτησία παίζει ρόλο όταν ο Μπαλτάκος μπαίνει και τραμπουκίζει τους διαιτητές λέγοντας ότι όποιος ευνοήσει ομάδα θα πάει σπίτι του κι αν γίνει κάτι στραβό υπέρ του Άρη και του Ολυμπιακού, αυτομάτως πάει σπίτι του. Αυτό είναι μήνυμα.

Στην επιλογή του αρχιδιαιτητή με πείραξε αυτό που έγινε. Δεν κατάλαβα, τέσσερις ομάδες παίζουν στο Πρωτάθλημα; Ας παίξουν μόνοι τους. Γιατί δεν ρωτήθηκε ο Άρης, ο ΟΦΗ, η Λαμία, ο Ατρόμητος; Να ψηφίσουμε όλοι, όχι μόνο η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δηλαδή θέλει να κάνει κουμάντο κι εμείς να πληρώνουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους βαθμούς απ’ ότι έπρεπε γιατί πήρε σφυρίγματα, όπως τα δύο πέναλτι με την ΑΕΚ. Ειδικά το δεύτερο. Αν ήταν αυτό πέναλτι, του Ιτούρμπε στο Αγρίνιο τι ήταν; Μήνυση;».

Για τον ρόλο του VAR: «Το VAR βοήθησε και μάλιστα μ’ αυτά που γίνονται με τους διαιτητές, αν μπορούμε να βάλουμε και VAR και στο VAR. Να ελέγχεται δηλαδή και ο VARίστας. Θα τρελαθούμε μ’ αυτά που βλέπουμε γιατί το VAR παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά να το βλέπει το ίδιο, όχι εκεί που θέλει να το βλέπει αλλιώς. Φέτος, δεν μας έδωσε σε 2-3 παιχνίδια, συν του ότι δεν ήμασταν εμείς καλοί σε άλλα 2-3… δεν θέλει πολύ για να στραβώσει το πράγμα».

Για τα παλιά χρέη του συλλόγου: «Όταν ιδρύσαμε την ΠΑΕ υπήρχε ο νόμος για παλιά χρέη. Ανέφερε ότι όσες ΠΑΕ ιδρύονται πριν το 2016 δεν αναλαμβάνουν καμία από τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν από τον παλιό ΑΦΜ. Έτσι μπήκα. Αν ήξερα ότι θα πλήρωνα έξι εκατομμύρια ευρώ δεν θα έμπαινα. Ο Άρης χρωστούσε σε όσους μιλούσαν αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, γαλλικά… Δεν θα έμπαινα αν το ήξερα γιατί το ρίσκο ήταν μεγάλο. Χάσαμε πολλά από τα μαγικά που έκαναν οι παλιές διοικήσεις.

Προσωπικά δεν ξέρω αυτούς που ήταν στις διοικήσεις, ούτε τους παίκτες που ήρθαν τότε. Έρχονται κάτι μπιλιετάκια. Υπογράφανε στους παίκτες στους οποίους οφείλονταν 40-50 χιλιάδες ευρώ ότι αν δεν πληρωθείς θα υπάρξει και πέναλτι 300.000 ευρώ. Με τους τόκους το χρέος πήγαινε στο ένα εκατομμύριο. Αυτό έκανε τρομερή ζημιά και μου έβαλε επιπλέον πίεση γιατί έπρεπε να πληρωθούν τα λεφτά. Παράλληλα μας πήγε πίσω. Για παράδειγμα, είχαμε έτοιμο σχέδιο για το προπονητικό κέντρο. Μετά ήρθε και ο Covid όπου επίσης χάσαμε έσοδα. Ωστόσο, το προπονητικό θα γίνει σε άλλη έκταση από αυτή που βρίσκεται σήμερα».

Για το θέμα του νέου γηπέδου: «Καταρχήν με τον κύριο Τριμμάτη είχαμε μια κουβέντα για τους εμπορικούς χώρους περιμετρικά του γηπέδου. Δεν προχώρησε, έκλεισε αυτό το κεφάλαιο. Συζητάμε με την Κυβέρνηση και η πρόταση που καταθέσαμε είναι αντίστοιχη του σχεδίου για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι εύκολο. Για την Κυβέρνηση είναι δύσκολο γιατί το γήπεδο του Άρη και του ΠΑΟΚ πάνε μαζί. Σίγουρα θα πάει πίσω λόγω και των εκλογών. Όποιος πει ότι θα γίνει άμεσα, λέει ψέματα».

Για τις προσωπικές του σχέσεις με παίκτες: «Δεν μου αρέσει να κρατώ αποστάσεις με την ομάδα. Θέλω να είμαι κοντά. Ο Φετφατζίδης είναι η διαχρονική καψούρα μου. Ο Γιάννης βοήθησε την ομάδα, είναι επίσης εξαιρετικό παιδί. Ο Ματέο είναι φοβερός τύπος, πέρα από τις τρέλες του. Ο Μπρούνο Γκάμα είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος. Αυτός που βοήθησε πολύ την ομάδα και ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα είναι ο Δεληζήσης. Αρχηγός και μάγκας. Δεν μασάει τα λόγια του. Από προπονητές, είναι αλήθεια ότι είχα πιο στενή σχέση με τους Έλληνες. Τον Άκη Μάντζιο… καλές σχέσεις έχω και με τον Σάββα Παντελίδη ασχέτως του ότι έκανε λάθος που έφυγε μετά τον αγώνα με τον Βόλο. Είναι καλοί προπονητές και οι δύο.

Παίκτης με τον οποίον δεν κόλλησα ήταν ο Μήτρογλου. Τον πίστευα πολύ. Μεταξύ 99 γυναικών κι ενός άντρα, εμείς επιλέξαμε τον άντρα. Οι μάνατζερ θέλουν να τους πληρώνεις στην ώρα τους. Επηρεάζουν τους παίκτες. Υπάρχουν κάποιοι που είναι παλικάρια. Θα βάλουν πλάτη στη δύσκολη. Άλλοι θα λειτουργήσουν διαφορετικά και θα αθετήσουν συμφωνίες».

Για τους διεθνείς παίκτες που θα ήθελε στον Άρη: «Ο Σιώπης είναι δικό μας παιδί και τρομερός άνθρωπος. Τρελός… κανονικός Μίκυ Μάους, αλλά αντράκι. Μου αρέσει ο Μπακασέτας όπως και ο Πασχαλάκης τον οποίον θεωρώ φοβερό τερματοφύλακα. Αν δεν πήγαινε στον Ολυμπιακό θα προσπαθούσα να τον πάρω. Για μένα δεν έχει καμία σημασία το ότι ήταν στον ΠΑΟΚ. Αυτά είναι κομπλεξικά».

Για την ομάδα από την οποία δεν θέλει να χάνει: «Από κανένα δεν θέλω να χάνω. Ούτε στα φιλικά παιχνίδια. Σίγουρα όχι από τον… πελάτη μας… Με τον ΠΑΟΚ τρελαίνομαι γιατί είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Μου αρέσουν κι αυτά στην Τούμπα. Φέτος τρελάθηκα με το χαμένο πέναλτι».

Για παίκτες που βολιδοσκοπούσε ο Άρης και δεν τους έφερε τελικώς στο Χαριλάου: «Ισχύει ότι κοιτούσαμε τον Αϊτόρ. Αν θυμάμαι καλά τον είχε κόψει ο Άγγελος (Χαριστέας) αλλά ήρθαν καλοί παίκτες. Είχαμε κλείσει επίσης το δεξί μπακ της Μαρσέιγ ο οποίος είναι και στον προθάλαμο της εθνικής Γαλλίας. Ήταν να του στείλουμε τα εισιτήρια και θα μας κόστιζε 120.000 ευρώ. Εκεί πήγε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, μίλησε με τον προπονητή γιατί ήθελε να το παγώσει και φέρανε τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Με τον Δημήτρη δεν έχω κανένα θέμα. Προσπάθησε…».

Πηγή: sdna.gr