Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατήφορος δίχως τέλος για τον ΟΦΗ γλίτωσε την συντριβή από την ΑΕΚ λόγω Μανδά (3-0)

Σε ένα ματς που μόνο οι φανέλες θύμιζαν ΟΦΗ η κρητική ομάδα ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ με κάτω τα χέρια προσθέτοντας άλλη μια τραγική εμφάνιση στο ενεργητικό της και μένοντας ουραγός στη βαθμολογία με μόλις 7 ποντους ένα ματς πριν λήξει ο πρώτος γύρος και χωρίς νίκη στην έδρα του. 

Ο χειρότερος ΟΦΗ των τελευταίων ετών παραδομένος στην ανικανότητα των παικτών του να ανταπεξέλθουν σε ένα πρωτάθλημα επιπέδου Super League παραδόθηκε από νωρίς στις ορέξεις των παικτών της ΑΕΚ αλλά και του Κουτσιαύτη ο οποίος μόλις στο 5΄ανακάλυψε πέναλτι εφεύρεση σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Άμραμπατ μέσα στην περιοχή το οποίο δόθηκε και με τις ευλογίες του VAR Διαμαντόπουλου που κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο ορίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς του ΟΦΗ μετά από αυτό με τον Ιωνικό και πάλι στο VAR.

O Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεσε και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ από πολύ νωρίς. Το πέναλτι αυτό εκνεύρισε και αποσυντόνισε τους παίκτες του ΟΦΗ με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται αυτό και να πετυχαίνει πολύ γρήγορα το 2-0 στο 11΄όταν μετά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς από τα δεξιά ο Μάνταλος με ωραίο σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ έδειξε να ξυπνάει κάπως μετά το πρώτο εφιαλτικό 15λεπτο και είχε δύο καλές στιγμές για να μειώσει το σκορ στο 19΄και στο 22΄σε κεφαλιές του Γκερέρο που έφυγαν άουτ. Στο 36΄το τάκλιν του Βούρου απέτρεψε το 3-0 από τον Μάνταλο , ενώ στο 38΄ο Γκερέρο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος και ίσως η καλύτερη του ΟΦΗ στο ματς έγινε στο 44΄με τον Αθανασιάδη να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπαλογιάννη μέσα από την περιοχή.

Το ημίχρονο έληξε με 2-0 υπέρ της ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φουριόζοι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να απειλούν δύο φορές για τρίτο γκολ στο 47΄και το 52΄με τα σουτ του Γκατσίνοβιτς. Το 3-0 τελικά ήρθε στο 60΄για την ΑΕΚ όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ από τα αριστερά ο Λιβάι Γκαρσία σέρβιρε με το κεφάλι έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Μάνταλο και αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για τρίτη φορά.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν μια τυπική διαδικασία για τους παίκτες του ΟΦΗ , όχι όμως και για την ΑΕΚ που προσπάθησε να βάλει και άλλα τέρματα αλλά έπεσε ευτυχώς πάνω στον εξαιρετικό και πάλι Μανδά που αντέδρασε εξαιρετικά στη διπλή ευκαιρία των Άμραμπατ και Σιντιμπέ στο 65΄, και στο σουτ του Μάνταλου στο 67΄. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κάνει το 4-0 και στο σουτ του Αραούχο στο 76΄όπου κρύφτηκε η μπάλα από τους γηπεδούχους.

Πλέον ο ΟΦΗ καλείται με όσες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις του έχουν απομείνει να πάει σε ένα τελικό των τελικών την Δευτέρα στο Ηράκλειο απέναντι στον Λεβαδειακό του Γ. Κομπότη προκειμένου τουλάχιστον να φτάσει τους 10 πόντους κάνοντας έστω και στο τέλος του πρώτου γύρου την πρώτη νίκη στην έδρα του μπας και με συνδυασμό αποτελεσμάτων βρεθεί έστω και με 1 πόντο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ένα είναι σίγουρο πλέον όμως ότι ο ΟΦΗ του πρώτου γύρου δεν σώζεται με τίποτα ακόμα και αν έχει τον Μουρίνιο στον πάγκο του και αυτό σημαίνει ότι στην 40ημερη διακοπή θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη από τον Μιχ. Μπούση και να αποκτηθούν πριν την επανέναρξη παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και θα δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει του δευτέρου γύρου που αναμένεται πολύ δύσκολος για την κρητική ομάδα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (86′ Κοσίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Θοράρινσον, Τζου (66′ Νικό), Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).