Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία σε αγώνα της Γ’ Εθνικής: «Χτύπησαν οικογένειες των παικτών μας με μπουνιές και κλωτσιές»

Ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε τις συνθήκες που συνάντησε με τον Πανελευσινιακό εξέδωσε η Ερμιονίδα, τονίζοντας μάλιστα πώς χτυπήθηκαν οι οικογένειες των παικτών: 

Αναλυτικά:

“Ως διοίκηση της ΑΕ Ερμιονίδας είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τη «φιλοξενία» που έτυχαν φίλαθλοι της ομάδας μας και γονείς παικτών μας, στο στάδιο «Κοσμάς Παπανικολάου», στο παιχνίδι απέναντι στον Πανελευσινιακό, για την 23η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες άγριας επίθεσης με μπουνιές και κλωτσιές σε γονείς ποδοσφαιριστή μας από «φιλάθλους», από ανθρώπους που φορούσαν τα διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας και βρίσκονταν στον πάγκο των αντιπάλων μας κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και από παίκτες του Πανελευσινιακού, οι οποίοι ανέβηκαν και αυτοί στις κερκίδες και κινήθηκαν απειλητικά και με βίαιες διαθέσεις.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, μέλη του Πανελευσινιακού, που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας τους και πέριξ του αγωνιστικού χώρου, κινήθηκαν με λεκτικές απειλές προς φιλάθλους που ήταν στην κερκίδα. Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας, οι λεκτικές απειλές έγιναν πράξη, καθώς δέχτηκαν επίθεση μέλη οικογένειας ποδοσφαιριστή μας.

Αρχικά, «φίλαθλοι», μ’ έναν εξ’ αυτών να φοράει γαλάζιο φουσκωτό μπουφάν, επιτέθηκαν στον πατέρα ποδοσφαιριστή μας, προερχόμενοι από την πλευρά που ήταν η έξοδος της κερκίδας. Την ίδια ώρα, άνθρωποι που έφεραν διακριτικά του Πανελευσινιακού άνοιξαν πόρτα από τα αποδυτήρια, και στη συνέχεια πέρασαν… κάποιοι κάτω από τις κερκίδες, πίσω από τους πάγκους και σκαρφάλωσαν στην άλλη πλευρά των καθισμάτων, κινούμενοι με απειλητικές διαθέσεις, έχοντας τον ίδιο στόχο.

Παρά τις προσπάθειες των πιο ψύχραιμων να σταματήσει η ένταση, «φίλαθλοι» και άνθρωποι που φορούσαν τα διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας κατάφεραν, με την αστυνομία να είναι «θεατής», να φέρουν εις πέρας την επίθεσή τους και να χτυπήσουν με γροθιές και μπουνιές τον πατέρα του ποδοσφαιριστή μας, μπροστά στα μάτια έντρομων γυναικών και παιδιών, που έπεσαν και αυτοί θύματα πράξεων βίας.

Ταυτόχρονα, τρεις ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, φορώντας τις εμφανίσεις τους, αναγραφόμενοι στο Φύλλο Αγώνα με τα νούμερα 9, 2 και 8, σκαρφάλωσαν στις κερκίδες, περνώντας και αυτοί πίσω από τους πάγκους. Ο πρώτος ήταν αυτός που κινήθηκε περισσότερο απειλητικά και με βίαιες διαθέσεις, ενώ οι άλλοι δυο έμειναν πιο πίσω. Στη συνέχεια, με προτροπές ανθρώπων της γηπεδούχου, οι τρεις παίκτες κατέβηκαν από τις κερκίδες, την ώρα που έκαναν την εμφάνισή τους δυο αστυνομικοί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. «Φίλαθλος», με γαλάζιο φουσκωτό μπουφάν έκανε, μάλιστα, επίθεση και στους αστυνομικούς, παίρνοντας… σβάρνα όποιον βρισκόταν στο διάβα του.

Ως ΑΕ Ερμιονίδας καταγγέλλουμε και τη στάση της Αστυνομίας, καθώς εκτός του ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση η επέμβαση μόλις δυο ανδρών της στον χώρο της επίθεσης στις κερκίδες, ακολούθως οι συγκεκριμένοι επέδειξαν παθητική στάση, σε όσους θέλησαν να δείξουν τον ανδρισμό τους σε γονείς ποδοσφαιριστών μας.

Τα παραπάνω συμβάντα έχουν καταγραφεί στην έκθεσή του παρατηρητή του αγώνα και αναμένουμε οι υπαίτιοι αυτών των αρνητικών γεγονότων να κληθούν σε απολογία από τα αρμόδια όργανα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, βάσει του πειθαρχικού πλαισίου. Το πιο αρνητικό είναι πως βρέθηκαν στις κερκίδες, εκτός από «φιλάθλους», μέλη της ομάδας του Πανελευσινιακού και άνθρωποι με διακριτικά της γηπεδούχου, συμμετέχοντας, μάλιστα, στις βιαιοπραγίες. Ακολούθως, η «συγγνώμη» ανθρώπων των γηπεδούχων προς μέλη της ομάδας μας για όσα συνέβησαν, αποδεικνύει και την ενοχή όσων συμμετείχαν στην επίθεση. Είναι απαράδεκτο σε γήπεδα της χώρας μας, άνθρωποι και παράγοντες ομάδων να αφήνουν τον χώρο που προβλέπεται να κινούνται και να επιτίθενται ακόμα και σε μητέρες και παππούδες ποδοσφαιριστών.

Εμείς ως ΑΕ Ερμιονίδας έχουμε μάθει να φιλοξενούμε την κάθε ομάδα και τους φιλάθλους της που έρχονται στην έδρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι βασικό μέλημα της φιλοσοφίας που διέπει τον σύλλογό μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι «εποχές» των τραμπουκισμών στα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, εφόσον όλοι μας ενδιαφερόμαστε και θέλουμε ένα καλύτερο «αύριο» στο ποδόσφαιρό μας και στον αθλητισμό μας, χωρίς να κινδυνεύουν φίλαθλοι στις κερκίδες.”