Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελίες για πυροβολισμούς κι απειλές σε χωριό του Ηρακλείου

Τεταμένο είναι γι’ ακόμα μια φορά το κλίμα στον Προφήτη Ηλία, όπου υπήρξαν καταγγελίες για πυροβολισμούς, απειλές αλλά και μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση.

Το πρώτο περιστατικό  σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ένας 47χρονος κάτοικος του χωριού κατήγγειλε ότι ένας 40χρονος συγχωριανός του τον πυροβόλησε, τη στιγμή που περνούσε από ένα συγκεκριμένο σημείο με το αυτοκίνητό του.  Τα πυρά δεν βρήκαν στόχο. Σύμφωνα με αστυνομικούς, εξετάζεται μάλιστα εάν είχαν στόχο τον 47χρονο. Ο 47χρονος φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο, όμως όπως είπε, υπήρξαν και δεύτεροι πυροβολισμοί, χωρίς και πάλι οι σφαίρες να βρουν στόχο, ενώ έγινε καταγγελία ότι ο 40χρονος πέταξε και πέτρες προς το μέρος του.

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Μάλιστα, φέρεται να είπε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι ο 47χρονος έχει οπλισμό στο σπίτι του και πως με ένα συγγενικό του πρόσωπο, εξύβρισαν τον 40χρονο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 47χρονο, δεν εντοπίστηκε οπλισμός στο σπίτι του, παρά μόνο μια καραμπίνα που είχε άδεια, αλλά δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή φύλαξή της, ενώ ο συγγενής του 47χρονου δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί. Απεναντίας συνελήφθη ένα τρίτο άτομο, φίλος του ατόμου που αναζητείται, γιατί κατηγορείται ότι τον βοήθησε να διαφύγει. Η υπόθεση διερευνάται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

 

ΠΗΓΗ: CRETA24.GR