Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινδυνεύει με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα ο Σα Πίντο

Πλησιάζει η μέρα (αύριο Τετάρτη, η συνεδρία) που θα εξεταστούν από τον αθλητικό δικαστή, οι καταγγελίες που ήρθαν ενώπιον του, για τα συμβάντα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον αγώνα Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (23/09).

Και όπως έχει διαρρεύσει, η έκθεση του παρατηρητή (για διαπληκτισμό και χτύπημα προς τον βοηθό προπονητή της Ανόρθωσης) , όπως και η αναφορά του 4ου διαιτητή (για σπρώξιμο και λεκτική επίθεση), σε συνδυασμό και με το γεγονός της αποβολής του Σα Πίντο, υποδεικνύουν ότι η τιμωρία του Πορτογάλου τεχνικού θα είναι πολύ μεγάλη.
 
Διαβάζοντας τους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ (τους οποίους ο Αθλητικός Δικαστής ακολουθεί κατά γράμμα) υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για 6μηνο αποκλεισμού του Σα Πίντο από το να εισέρχεται στα κυπριακά γήπεδα. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο άρθρο 9 (η) Αποβολή για περίοδο 6 μηνών ή και για μεγαλύτερη περίοδο για επίθεση η οποία έχει και το στοιχείο της σωματικής επαφής και για περίοδο 3 μηνών για επίθεση που δεν έχει το στοιχείο της σωματικής επαφής σε αξιωματούχο αγώνα και επιβολή ποινής προστίμου τουλάχιστον €1200.
 
Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιας φύσης ήταν και οι καταγγελίες εις βάρος του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα που είχε τιμωρηθεί με 6μηνο αποκλεισμό, τον περασμένο Μάρτιο. Αν όλα αυτά ισχύσουν τότε το μέλλον του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ είναι δυσοίωνο. Και για αυτό βεβαίως, την απόλυτη ευθύνη φέρει ο ίδιος ο χαρακτήρας του Πορτογάλου που παρά τα τόσα συμβάντα στην καριέρα του, δείχνει ότι δεν αλλάζει συμπεριφορές.
 
Πηγή:Kerkida.net