Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυπριακές σειρήνες για Νταμπράουσκας

Μπορεί η επίσημα ανακοίνωση για την λύση της συνεργασίας του Βάλντας Νταμπράουσκας με τον ΟΦΗ να μην έχει εκδοθεί ακόμη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Λιθουανός τεχνικός δεν βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης. 

Μάλιστα ένα δημοσίευμα από την Κύπρο και την ιστοσελίδα “Protathlima” αναφέρει ότι ο πρώην τεχνικός της κρητικής ομάδας βρίσκεται ανάμεσα στους δύο βασικούς υποψήφιους για αντικαταστάτη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το όνομα του οποίο βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων του ΟΦΗ για αντικαταστάτη του Νταμπράουσκας.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα από την Κυπριακή ιστοσελίδα αναφέρει: 

“Ξεκίνησαν να προτείνονται αρκετά ονόματα για τη θέση του προπονητή στον Απόλλωνα, με δύο εξ αυτών να έχουν ξεχωρίσει και να απασχολούν τους «κυανόλευκους.

Πρόκειται για το Γερμανό Μάρκους Βάιντσιρλ και το Λιθουανό Βάλντας Νταμπράουσκας

.Ο πρώτος είναι 48 ετών κι έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Άουγκσμπουργκ, Στουτγκάρδη, Σάλκε, αλλά και στη Ρέγκενσμπουργκ την οποία ανέβασε στην δεύτερη κατηγορία, στην πρώτη του προπονητική προσπάθεια το 2012.

Ο δεύτερος είναι 46 ετών και μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στον ΟΦΗ. Παλαιότερα είχε δουλέψει μεταξύ άλλων σε Χάιντουκ Σπλιτ, Λουντογκόρετς, Ζαλγκίρις Βίλνιους και Ρίγα. Με όλες αυτές τις ομάδες είχε επιτυχίες, έχοντας κατακτήσει συνολικά 11 τίτλους. Τελευταίος του τίτλος το κύπελλο Κροατίας, ενώ έχει πανηγυρίσει επίσης την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ Βουλγαρίας. Κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Λιθουανίας, αλλά κι ένα κύπελλο Λετονίας.

Έχει δουλέψει επίσης στη Γκόριτσα, ενώ έχει διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής στην Κ19 και την Κ17 της Εθνικής Λιθουανίας.

Στην αρχή της καριέρας του ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Φούλαμ και της Μπρέντφορντ.

Σημειώνουμε πως δεν είναι τα μοναδικά ονόματα που απασχολούν τη διοίκηση του Απόλλωνα, αλλά δύο εκ των οποίων έχουν αξιολογηθεί θετικά σε πρώτη φάση.

Σε περίπτωση που… προκριθούν από τη λίστα των τεχνικών που έχουν προταθεί τις τελευταίες ώρες, τότε θα προχωρήσουν και σ’ επαφές μαζί τους για τη θέση του προπονητή στην ομάδα της Λεμεσού.”