Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κωστάκης για τον αποκλεισμό του ΓΕΛ Γαζίου από το Παγκόσμιο: «Κονδύλια υπήρχαν για το Μαρόκο – Μακάρι να διορθωθεί η αδικία»

Την ευχή να βρεθεί κάποια λύση και να αποκατασταθεί η αδικία που βιώνουν οι μαθητές του ΓΕΛ Γαζίου λόγω του αποκλεισμού τους από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εκφράζει ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κωστάκης.

Ο κ. Κωστάκης τονίζει ότι τα δυσάρεστα νέα, ουσιαστικά έπιασαν στον …ύπνο τους πρωταγωνιστές της μεγάλης διάκρισης του σχολείου και αναρωτιέται ποια μπορεί να είναι η πραγματική αιτία γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

«Η αλήθεια είναι ότι το μάθαμε πριν από λίγες μέρες και ψάχνουμε να δούμε τι έχει συμβεί. Δεν είχαμε καμιά επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση ότι το σχολείο μας είχε αποκλειστεί και δε θα λάβει μέρος σε αυτή τη γιορτή του σχολικού αθλητισμού στο Μαρόκο. Είναι πραγματικά κρίμα για τα παιδιά που έδωσαν τόσο μεγάλο αγώνα. Η παρουσία τους στο Παγκόσμιο θα τα ωφελούσε πολύ στην καριέρα τους και παράλληλα θα ήταν και μια θαυμάσια διαφήμιση για τον τόπο μας», δηλώνει ο κ. Κωστάκης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, η αρχική δήλωση συμμετοχής έπρεπε να γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο και η επιβεβαίωση της συμμετοχής έως τις 22 Απριλίου.

Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Κερερές, δεν έκαναν τη σχετική διαδικασία, αφήνοντας έτσι εκτός αγώνων τους πρωταθλητές Ελλάδας σε αγόρια (ΓΕΛ Γαζίου) και κορίτσια (Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης).

«Πραγματικά αναρωτιέμαι τι λόγο είχε το Υπουργείο να μας αποκλείσει. Είναι σαφές ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άργησε να ολοκληρωθεί (σ.σ. αρχές Μαϊου) ενώ η επιβεβαίωση της συμμετοχής έληγε τον Απρίλιο ωστόσο αυτό είναι ένα τυπικό θέμα που μπορούσε να ξεπεραστεί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή οι αγώνες στο Μαρόκο θα γίνουν τέλη Ιουλίου, δε θα ισχύει τότε η ιδιότητα του μαθητή για τα μέλη της ομάδας μας που τελειώνουν φέτος τη Γ’ Λυκείου και αποφοιτούν. Και αυτό όμως είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί με καλή θέληση. Αλλωστε υπάρχουν και πολλά παιδιά μικρότερα στην ομάδα που δεν πρέπει να χάσουν τη μοριοδότηση», επισημαίνει ο κ. Κωστάκης και αναφέρεται στο οικονομικό σκέλος της αποστολής στο Μαρόκο:

«Η διπλή ελληνική αποστολή στο Μαρόκο θα κόστιζε πάνω από 200.000 ευρώ. Εάν είναι αυτός ο λόγος που δε δηλώσαμε συμμετοχή, θέλω να τονίσω ότι στην ουσία δεν υφίσταται. Εάν μας είχαν ενημερώσει έγκαιρα, θα είχαμε φροντίσει από διάφορα κονδύλια να συγκεντρώσουμε εμείς το ποσό για το σχολείο μας. Αλλωστε η ΠΑΕ ΟΦΗ μας είχε υποσχεθεί βοήθεια ενώ θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ένα ποσό τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και από το Δήμο Μαλεβιζίου που είχαν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον».

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης, ο κ. Κωστάκης -που σε λίγες μέρες θα αποχωρήσει από τη θέση του- τόνισε: «Έχουμε επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του Αριστοτέλειου για να γίνουν κάποιες ενέργειες, μήπως και διορθωθεί αυτή η αδικία. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλά θα προσπαθήσουμε μαζί με τους γονείς, να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά γιατί το αξίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί, ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Γαζίου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

 

Πηγή: maleviziotis.gr