Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόντρα στην Ισπανία για την πρόκριση στον τελικό η Εθνική πόλο Γυναικών, με Ολλανδία για μια θέση στους «8» οι άνδρες!

Μεγάλη μέρα για τις Εθνικές μας ομάδες πόλο, με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν την Ισπανία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού και τους άνδρες να κοντράρονται με την Ολλανδία για μια θέση στους «8»!

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τις Εθνικές μας ομάδες στο πόλο!
Από τη μία, η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, σε μια αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 20:00.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων μετά την επιβλητική νίκη της με 15-7 στον προημιτελικό με τη Γαλλία που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη (9/1), σε ένα παιχνίδι που είχε για κορυφαίες τις Νίνου (4 γκολ) και Πλευρίτου (3 γκολ). Η «γαλανόλευκη» έχει νικήσει επίσης Ουγγαρία (14-12) και Κροατία (25-8) στην πορεία της μέχρι τα ημιτελικά, ενώ ηττήθηκε από με 15-10 από την Ολλανδία, χάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου της.

Αποψινή της αντίπαλος η Ισπανία, η οποία έχει κάνει το 4/4 στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επικρατώντας αρχικά κόντρα σε Γαλλία (17-8), Ισραήλ (22–7) και Ιταλία (14-8) για τον όμιλο, πριν ξεπεράσει με άνεση και το εμπόδιο της Κροατίας (176) στα προημιτελικά, ενώ είχε νικήσει με 9-6 την Εθνική μας στον μεγάλο τελικό του 2022, που είχε διεξαχθεί στο Σπλιτ της Κροατίας.
«Στόχος μας είναι η νίκη, ξέρουμε και σεβόμαστε τον αντίπαλο, δεν έχουμε άγχος, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα κατά της Γαλλίας, μια ομάδα με προπονητή τον Τεό Λοράντο που μας ξέρει πολύ καλά. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και στην επίθεση να μην κάνουμε λάθη. Έχουμε πίστη και αυτοσυγκέντρωση, περάσαμε στην τετράδα, είναι μια επιτυχία που για δεύτερη συνεχή φορά περάσαμε στα ημιτελικά, αλλά εδώ ήρθαμε για κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της ενόψει του μεγάλου αγώνα η προπονητής της Εθνικής μας, Αλεξία Καμμένου.

Στις 18:00, η Εθνική πόλο Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, για το δικό της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Κροατία!
Μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με 10-8 κόντρα στην Ουγγαρία, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ηττήθηκε με 15-8 από την Ιταλία, αλλά έβγαλε αντίδραση στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου, επικρατώντας 18-9 της Γεωργίας. Ωστόσο, η Ουγγαρία νίκησε την Ιταλία και έτσι η Εθνική μας βρέθηκε τρίτη στην τριπλή ισοβαθμία, γεγονός που την ανάγκασε να παίξει απόψε με την Ολλανδία, διεκδικώντας τη θέση της στα προημιτελικά.

Τρεις νίκες και μία ήττα ο μέχρι τώρα απολογισμός των Ολλανδών στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έκαναν πρεμιέρα με ήττα (12-8) από τη Ρουμανία, αλλά στη συνέχεια βρήκαν αντίδραση, επικρατώντας 17-6 της Σλοβακίας και διαλύοντας με το εμφατικό 23-7 την Σλοβενία, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εθνική μας έχει μόνο νίκες στις 9 προηγούμενες συναντήσεις της με τους Ολλανδούς!

Πηγή: sport-fm.gr