Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπελλο ΕΠΣΗ: Τρομερό παιχνίδι με απίθανο φινάλε και πρόκριση για τους Νέους Ηροδότου!

Τι ματσάρα είδαμε στο Λίντο 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με εννέα τέρματα και πάρα πολλές συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι Νέοι Ηροδότου ήταν αυτοί που τελικά χαμογέλασαν τελευταίοι και πήραν την πρόκριση κόντρα στην Δόξα Ηρακλείου με σκορ 4-5 και “χρυσό” σκόρερ τον Κυπριωτάκη στο τέλος!

Στο 15′ είδαμε την πρώτη καλή φάση στο ματς μετά από λάθος των παικτών των Νέων Ηροδότου και πλασέ του Καντζηλάκη με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Τζάφα και το νέο σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή του Φρέσκου, που έδιωξαν σωτηρία οι αμυντικοί των Νέων Ηροδότου!

Δύο λεπτά αργότερα οι Νέοι Ηροδότου κερδίζουν πέναλτι σε χέρι του Κορνάρου μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Ψιμόπουλου από δεξιά.

Το εκτέλεσε ο Αμπαζάι, όμως απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Αλεξάκης!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως οι Νέοι Ηροδότου κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ!

Από το κόρνερ από αριστερά του Μαυραντωνάκη, έκανε την πρώτη κεφαλιά ο Καλαμιώτης, την δεύτερη ο Μαρκάκης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1!

Η απάντηση για την Δόξα Ηρακλείου ήρθε στο 34′ μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Κατζηλάκη για τον Φρέσκο, ο οποίος μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και με σουτ από θέση τετ-α-τετ νίκησε τον Τζάφα για το 1-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 40′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή!

“Έκλεψαν” την μπάλα έξω από την περιοχή και με διαγώνιο σουτ ο Καντζηλάκης έκανε το 2-1!

Την τελευταία λέξη όμως στο πρώτο μέρος την είπα οι Νέοι Ηροδότου καθώς ισοφάρισαν στο 45′ σε 2-2!

Μετά από ωραία προσπάθεια του Αμπαζάι από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε και ο Μαρκάκης στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία έσπρωξε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα!

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού οι Νέοι Ηροδότου έφτασαν στην ανατροπή της ανατροπής!

Γρήγορο βολέ του Τζάφα, βρήκε τον Αμπαζάι, ο δεύτερος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε και ο Ντάνας που καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 2-3!

Στο 83′ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι “καθάρισαν” το ματς καθώς μετά από πανέμορφη ατομική προσπάθεια και πλασέ του Αμπαζάι έκαναν το 2-4, όμως το παιχνίδι είχε ακόμη πολύ ψωμί!

Αρχικά στο 85′ η Δόξα Ηρακλείου μείωσε όταν ο Καντζηλάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζάφα, κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε στην εστία εύστοχα για το 3-4 και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Σπαθαράκη, το εκτέλεσε ο Κορνάρος, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζάφα!

Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Δόξα Ηρακλείου πήρε και νέο πέναλτι με τον Σπαθαράκη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βέργης για το 4-4! 

Την τελευταία λέξη στο ματς όμως την είπαν οι Νέοι Ηροδότου όταν στο 5ο λεπτό των αθυστερήσεων ο Κυπριωτάκης με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 4-5 και στέλνοντας παράλληλα την ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ!

Συνθέσεις:

Δόξα Ηρακλείου: Δρετάκης, Εμμανουήλ, Κατσέλης, Σωπάκης, Βέργης, Δραγατάκος (85′ Σπαθαράκης), Κορνάρος, Τζανετής, Φρέσκος (85′ Αλεξάκης), Χρηστάκης, Καντζηλάκης

Νέοι Ηροδότου: Τζάφα, Ψημόπουλος (85′ Ζυγούρης), Γκαράλης (40′ Ντάνας), Καραπαπάς, Κουρουγκιαβούρης, Λυμνιωτάκης, Μαυραντωνάκης, Σχοινάκης, Αμπαζάι, Καλαμιώτης (30′ Κυπριωτάκης), Μαρκάκης