Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-1: Νέο κάζο για τον «Δικέφαλο» σε απίθανο φινάλε!

Ο Μπελμόντ στο 92′ με γκολάρα διαμόρφωσε το τελικό 1-1 κόντρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν προηγηθεί με τον Νάρεϊ!

Ο ΠΑΟΚ είναι άξιος της μοίρας του. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών και βίωσε ένα ματς καρμπόν με αυτό στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Μόνο που αυτή τη φορά κινδύνευσε να χάσει.

Προηγήθηκε 1-0 με τον Νάρεϊ, αλλά ο Μπελμόντ στο 92′ με τρομερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ, ενώ στο φινάλε ακυρώθηκε πέναλτι για τους Βοιωτούς. 

Φλύαρος ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα του αγώνα πήραν τον έλεγχο. Ο Λεβαδειακός, αντίθετα, κλείστηκε στην άμυνά του και επιχειρούσε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Το ματς ξεκίνησε με φάσεις για τους Βοιωτούς, όταν στο 1’ σε σέντρα του Τόρο, χλιαρό σουτ του Μουτίνιο κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι. Στο 6’ σουτ του Δούμτσιου έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια δεν επέτρεψε φάση στον Λεβαδειακό. Έφτασε την κατοχή της μπάλας και στο 70’, όμως, ήταν κακή η τελική πάσα. Πολλές διαγώνιες μπαλιές γι’ αλλαγή παιχνιδιού κόβονταν εύκολα ή ήταν κακές, ενώ δεν υπήρχε, πλην του Ντάντας, γρήγορο παιχνίδι στον άξονα. Οι Λύρατζης, Τσαούσης επίσης δεν βοήθησαν επιθετικά με τα ανεβάσματά τους.

Χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο 33’ για να απειλήσει σοβαρά ο ΠΑΟΚ, όταν ο Λύρατζης έστρωσε στον Κούρτιτς, το αριστερό σουτ του οποίου έφυγε ένα μέτρο άουτ από τη συμβολή των δοκών. Η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 44’, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Γκορντεζιάνι έπιασε ένα απίθανο ψαλίδι κι απέκρουσε ο  Μάρκοβιτς εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ!

Οι Θεσσαλονικείς πέταξαν ένα ημίχρονο και με τη σέντρα στο δεύτερο μπήκαν φουριόζοι. Στο 48’ ο Λύρατζης σέντραρε από δεξιά, ο Κούρτιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μάρκοβιτς. Στη συνέχεια σουτ των Νάρεϊ και Ελ Καντουρί κόντραραν. Στο 49’, παράλληλα, σε σέντρα του Κούρτιτς, κεφαλιά του Κάργα πέρασε άουτ.

Στο 62’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Κεφαλιά του Κάργα απομάκρυνε στη γραμμή ο Μπαχανάκ και στη συνέχεια νέα κεφαλιά του Ίνγκασον έφυγε εκτός εστίας. Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τους έμπειρους Ολιβέιρα, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ για να πάρει τον αγώνα.

Λύτρωση με Νάρεϊ!

Ο Λουτσέσκου πήρε αυτό που ήθελε από τον Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμένος έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα στον Νάρεϊ, ο οποίος στην πλάτη της άμυνας άντεξε στην πίεση του Μπαχανάκ και εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς για το 0-1 του ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ ο Βιεϊρίνια με τη συμμετοχή του έφτασε τα 288 ματς κι έγραψε ιστορία. Ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού ξεπέρασε τον Γκουερίνο, αλλά τραυματίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα κι αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντέλια.

Γκολάρα και 1-1

Ο Λεβαδειακός δεν είχε να χάσει τίποτα κι επιτέθηκε. Στο 92′ ο Κοτάρσκι απομάκρυνε φάουλ γέμισμα με τη γροθιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπελμόντ και αυτός έπιασε εκτός περιοχής ένα τρομερό βολέ κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-1! 

Πέναλτι… φάουλ και κόκκινη

Στο 96′ ο Μανούχος υπέδειξε πέναλτι, όταν με σώμα ο Ζίβκοβιτς μάρκαρε τον Μουτίνιο. Στη συνέχεια, όμως, μέσω VAR δόθηκε φάουλ και κόκκινη στον Σέρβο, αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μαρκάρισμα συνεχίστηκε και στη γραμμή. Ο Μουτίνιο στο 99′ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε και κράτησε το τελικό 1-1. 

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56’ Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τόρο (70’ Μπελμόντ), Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια – 72’ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Κάργας, Ντάντας (61’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (84′ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Γκορντεζιάνι (61’ Ολιβέιρα).

 

Πηγή: onsports.gr