Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λ. Μάρης: “Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τρεις μήνες και να μην ξέρουμε πότε θα αρχίσουμε”

Την αντίθεση του στην απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΟΑΝ Λάμπρος Μάρης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Σπορ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ομάδες της Γ ΄Εθνικής πληρώνουν εδώ και 3 μήνες όλα τα έξοδα τους χωρίς να ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά  όσα είπε:

“Πληρώνουμε τρεις μήνες. Ξεκινήσαμε από τέλος Ιουλίου. Πληρώνουμε σπίτια και μισθούς 20.000 το μήνα. Έχουμε τριάντα αθλητές και προπονητές. Αυτή η αβεβαιότητα είναι ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση. Πληρώνουμε τη διαφορά που έχουν κάποιοι μεγάλοι παράγοντες με τον υπουργό. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να διεξάγονται τα πρωταθλήματα. Τα έχουν κάνει μπάχαλο ΕΠΟ και υφυπουργός.

Δεν ήταν τόσο δύσκολο τα 300 σωματεία που δεν έχουν κάνει αίτηση να μπουν στο μητρώο. Οι κύριοι των ΕΠΣ θα μπορούσαν αντί να τους δίνουν το χαρτζιλίκι κάθε φορά για να τους ψηφίσουν να τους βοηθήσουν. Δεν είναι πολλή δουλειά.. Αυτοί φροντίζουν κάθε τέσσερα χρόνια να δίνουν μπάλες και χαρτζιλίκι για να τους ψηφίζουν. Ας κάνουν κι αυτό το πράγμα. Το μητρώο είναι τρία χρόνια. Είναι λάθος ή όχι, αφού είναι νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τρεις μήνες και να μην ξέρουμε πότε θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα.

Θλίβομαι… Δεν αντέχουμε άλλο και δεν είμαστε μόνο εμείς είναι όλη η Ελλάδα. Η Γ’ Εθνική το μόνο που δεν πληρώνει είναι ασφάλεια. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια όπως μια επαγγελματική ομάδα. Δεν το ξέρουν αυτό οι κύριοι της ΕΠΟ. Για ποιο λόγο μας παιδεύουν. Γιατί αυτή η αναστολή; Έπρεπε να έχουν αρχίσει. Τι να κάνουμε, να δώσουμε τα κλειδιά στην ΕΠΟ;Ο κ. Μπαλτάκος τον οποίο εμπιστεύομαι ακόμα δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στον αιμοδότη του ποδοσφαίρου.

Περνάει ντούκου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο πήγε για να υπηρετήσει. Έπρεπε η ΕΠΟ να αποφασίσει την έναρξη των πρωταθλημάτων. Να δοθεί και μια παράταση στα σωματεία που δεν έχουν κάνει αίτηση και να προχωρήσουμε. Πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Στο Λασίθι μόνο 5-6 σωματεία έχουν εγγραφεί.

Ξέρουν να δίνουν μόνο τα χαρτζιλίκια και όχι να βοηθήσουν. Δεν είναι κακό το μητρώο. Πήραμε και κάτι χρήματα εμείς που έχουμε γραφτεί εδώ και ενάμιση χρόνια, που είχαμε να πάρουμε πάνω από 20 χρόνια από την ΕΠΟ.”