Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μερεμπασβίλι: «Φοβόντουσαν και οι δύο ομάδες – Η Ελλάδα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο»

Η Γεωργία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρει μέρος σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης καταφέρνοντας να ρίξει στο καναβάτσο την Εθνική στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε ένα ματς υπομονής, όπου οι δύο ομάδες αγωνίζονταν φοβικά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό στην χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο πρώην εξτρέμ των ΟΦΗ, Λεβαδειακού και Βέροιας, Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει 32 φορές την εθνική Γεωργίας σημειώνοντας 2 γκολ, κατέθεσε την δική του άποψη για τον χθεσινό τελικό της Τιφλίδας που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Βίλι Σανιόλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα. Είναι μια ιστορική μέρα για όλους τους Γεωργιανούς, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα πάρουμε μέρος στα τελικά σπουδάιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν το ματς προτού ξεκινήσει. Είδαμε στο ματς με το Καζακστάν ότι η Ελλάδα διαθέτει ποιότητα ως ομάδα. Η Ελλάδα έπαιξε καλά, όμως καταφέραμε στα πέναλτι να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει», τόνισε αρχικά ο 37χρονος εξτρέμ της πολωνικής Ποντμπελσκίτζιε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκβαση του αγώνα.

«Ασφαλώς και οι δύο ομάδες ήθελαν να προκριθούν στα τελικά του Euro, αλλά μπορώ να πω, πως η Γεωργία ήταν λίγο πιο τυχερή από την Ελλάδα χθες (26/3). Ήταν ένα παιχνίδι όπου μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Υπήρξαν στιγμές, όπου η Γεωργία απέδιδε καλύτερα και σε κάποια σημεία του αγώνα η Ελλάδα ήταν καλύτερη.

Λυπάμαι που η Ελλάδα αποκλείστηκε γιατί έχω πολλούς φίλους στη χώρα σας. Γνωρίζω πολύ κόσμο που απογοητεύτηκε από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ως Γεωργιανός είμαι χαρούμενος για την πρόκριση μας».

Ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι σημείωσε πως και οι δύο ομάδες φοβόντουσαν το λάθος, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η Εθνική Ελλάδας θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα στην επίθεση όταν έδειχνε πως είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

«Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού φαινόταν πως οι δύο ομάδες φοβόντουσαν μην κάνουν λάθη και έπαιζαν πολύ προσεκτικά. Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε ρίσκα. Ακόμη και οι μέσοι στη δεύτερη ζώνη ήταν πολύ προσεκτικοί.

Δεν μιλάω καν για τους επιθετικούς. Ήταν ένας τελικός και θεωρώ λογική τούτη την προσέγγιση και από τις δύο ομάδες. Κάποιες φορές καταλαβαίνεις πως θα εξελιχθεί ένα ματς. Εάν είναι ανοικτό από το ξεκίνημα. Χθες φαινόταν πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση.

Αν και είναι εύκολο να κρίνουμε μετά από ένα παιχνίδι, η γνώμη μου είναι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο στην παράταση. Εκεί φαινόταν πως ήλεγχε καλύτερα το παιχνίδι, είχε τον έλεγχο για να βγάλει φάσεις και θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά».

Πηγή: sdna